OMNISPHERE 2.5 INSTALLED AND WORKING, BUT...

Discussion in 'Presets, Patches' started by Rob von Gallandt, Jul 13, 2019.

  1. Rob von Gallandt

    Rob von Gallandt Newbie

    Joined:
    Jul 13, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I installed 2.5 and the Sounsource and library, cracked it and everything is fine but, the text in the library content I can not see, so i can not choose the preset or the voice or the sample. The screen in the library content is black, i can scroll and even select the patches but I might as well be blind cause i can not see what i am clicking, the patch or voice or sample however you want to call it, works fine but i can not see it in text form. when i launch Omnisphere from FLstudio 11 it tells me that the steam folder is write-protected, try running it as administrator. So if i launch FLstudio in admin mode, Omnisphere will open without the message but still, i can not read the text. I tried to turn the steam folder and all its content in to write enabled but its buggy and a not all files will turn write-enabled most will stay read-only. I was told not to copy and paste the library, because it uses a particular system to index and identifies, so i installed it as standard. Any suggestions...?
     
  2.  
  3. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,823
    Likes Received:
    1,626
    @Rob von Gallandt Welcome to the Forum.

    First thing you need to do is tell us what operating System you are running. How do you expect help if you don't provide all the details. Right off the bat I will tell you this much. Your problem is twofold. One is an update or fix that was issued by Microfuck, and two you need full permissions to that STEAM folder.
     
  4. twoheart

    twoheart Rock Star

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    793
    Likes Received:
    403
    Location:
    Share many
    Or is it Macrosuck?

    Is there a need for starting an app in "admin mode" on a Mac?
    Anyways... :)

    Actually @Rob von Gallandt may it be Windows or Mac what you are using as OS, when Omnisphere opens check if you have no interference between plugin and database versions first.
    The newest versions should read: Software 2.6.2c, Soundsources 2.6.1c, Patches 2.6.1c
    For Windows make the current user owner of the STEAM folder or grant him/her full access. Under MAC OS use the chmod 777 command to do the same.
    It's a better solution that starting an app as admin because (besides other problems) your app won't be allowed to use drag'n drop under Windows anymore if you start as admin.
     
    Last edited: Jul 13, 2019
  5. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,823
    Likes Received:
    1,626
    That is another term vested upon this Seattle mafia group. BTW, as you said, the OP should and needs to update Omnisphere but the problem he describes is not an Omnisphere-update related problem. It is a Windows update, graphics related one.
     
    Last edited: Jul 13, 2019
  6. twoheart

    twoheart Rock Star

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    793
    Likes Received:
    403
    Location:
    Share many
    Yes I think we should call them microfuck and MACrosuck furthormore to destinguish M$ and Apple. :wink:
     
  7. twoheart

    twoheart Rock Star

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    793
    Likes Received:
    403
    Location:
    Share many
    Oh I thought I've had every error microfuck introduces for us. Havn't had this one. :thumbsup:
     
  8. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,823
    Likes Received:
    1,626
    @twoheart If you are on Windows 7 you already have this KB2670838, KB3145739.
     
    Last edited: Jul 14, 2019
  9. SwaggyWaggyEww

    SwaggyWaggyEww Newbie

    Joined:
    Jul 14, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I made this account to say I had this same problem. I think its a windows 7 issue. I can't remember what exact update it was that I downloaded that fixed it but I think it was the platform update. https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=36805
    You can try that. Make sure you have framework 4.5 and redistributable 2013 installed as well.
     
  10. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,823
    Likes Received:
    1,626
    The update I think is the one I mentioned on the comment above yours. Let me check.
     
  11. SwaggyWaggyEww

    SwaggyWaggyEww Newbie

    Joined:
    Jul 14, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    It may be, I'm not sure. I know I hadn't downloaded a single update (even the security ones) from microsoft so if OP hasn't either then he may not have that update as well.
     
  12. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,823
    Likes Received:
    1,626
    KB2670838, KB3145739. Some of the Microfuck updates are necessary, including security ones. There is no other way around that if you are a Windows user. With that said, I will stop speculating andd assuming because the OP has not even stated what OS he or she is using. For all we know he could be on macOS
     
    Last edited: Jul 15, 2019
  13. MusicMan11

    MusicMan11 Newbie

    Joined:
    Jul 11, 2019
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Hi Guys...

    I installed it on a mac and its running great. however, is there a way to patch the aax plugin for protools? If not, how can i use it there?

    Thanks!
     
  14. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,823
    Likes Received:
    1,626
    You asked the question without even trying? In Windows as long as you patched the VST the DLL doesn't need to be patched. It is not going to be any different on macOS. Try it bro. It is not like your computer is going to explode.:wink:
     
  15. MusicMan11

    MusicMan11 Newbie

    Joined:
    Jul 11, 2019
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Thanks that did it!! I wonder why Kontakt cant be the same? VST supported DAW works, but not in protools.

    1 more question... I saw the release of keyscape (standalone update) but not for mac. Is it out yet?
     
  16. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,823
    Likes Received:
    1,626
    It is out.
     
  17. MusicMan11

    MusicMan11 Newbie

    Joined:
    Jul 11, 2019
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    For mac? Where? please link.

    Thanks Pirate!
     
  18. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,823
    Likes Received:
    1,626
  19. Rob von Gallandt

    Rob von Gallandt Newbie

    Joined:
    Jul 13, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    OMG. Thank you for the welcome and of course, silly me i should have list the specs here, BTW, I'm loving Omnisphere 2.5 but I still haven't resolved the issue of the invisible text. I am running Win 7 64 and no, I don't allow windows to do any upgrades. Takes too long to do it, and I have always been fine with all my daw software and VST so far. The PC is an i5 with 10 available gigs of ram and a decently fast Nvidia GTX650 video card on an M-audio fast track pro external sound module. I am running Onmisphere version 2 without any problems but this new 2.5 has the invisible text. I'm just wondering if the TEAM R2R 2015 -crack is in fact buggy. mmm reading you all seams that the issue is my updates, clearly needed for Omni 2.5. I am on trickle internet at the moment as soon as i will have full optic fibre brutal download force i will let windows do its damned thing, hopefully, Karsperski will be gentle.[​IMG]
     
    Last edited: Jul 16, 2019
  20. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,823
    Likes Received:
    1,626
    The only buggy thing here is your system. Whether you like it or not you must install those updates I mentioned or forget about Omnisphere and other programs that will be similarly affected.

    KB2670838, KB3145739.
     
Loading...
Similar Threads - OMNISPHERE INSTALLED WORKING Forum Date
Omnisphere installed working great, but no steam folder on MAC? Mac / Hackintosh Dec 7, 2016
Omnisphere 2 installed +8 times still problems... PLEASE HELP Software Jul 12, 2017
omnisphere update crack Software Yesterday at 11:10 PM
Omnisphere 2.6 unexpected crash in Logic Pro X Mac / Hackintosh Saturday at 8:33 PM
Omnisphere banks cant load? MAC Software Thursday at 5:05 PM
Loading...