Kontakt Cracked Vs Legitmate Explanation

Discussion in 'Kontakt' started by OrganicSpaceRaisedMoonBeef, Dec 20, 2013.

  1. megablox

    megablox Ultrasonic

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    68
    Likes Received:
    37
  2. Jon Nuxper

    Jon Nuxper Newbie

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    First and foremost, thanks for these detailed instructions. "Almost" everything is working perfectly for me. Almost...

    I've gone through all 7 pages of this thread and I don't think my issue was covered.

    I'm unable run the cracked version Kontakt in Ableton.

    I followed all the instructions above and my standalone legitimate (5.5.2) and cracked (5.5.1) versions both run as they should.

    My only issue is that when I load the cracked VST or AU plugins in Ableton it keeps loading my legitimate version of Kontakt.

    How do I make it so that it loads the cracked version?

    ---

    BTW, I'm running Mac OS X 10.10.5
     
  3. Jon Nuxper

    Jon Nuxper Newbie

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    No one knows how to fix this???
     
  4. Introninja

    Introninja Audiosexual

    Joined:
    Dec 10, 2013
    Messages:
    1,536
    Likes Received:
    836
    Location:
    Location Location
  5. Jon Nuxper

    Jon Nuxper Newbie

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
  6. karo nasiri

    karo nasiri Newbie

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
     
  7. vv

    vv Newbie

    Joined:
    Apr 7, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hey, i've got a cracked kontakt and library in standalone is working fine but in Reaper it goes demo. Any clues guys?
     
  8. Avalon C

    Avalon C Newbie

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    So I have a serious question, I'm a new user here. I currently have a cracked version of Absynth & Kontakt but I wanted to buy the real thing. If I do buy it how can I use it because I once tried to completely delete kontakt and deleted every file I could find even in the registry and tried installing a higher cracked version and it still said I already had kontakt installed. Is this because they were both cracked? So my question is how were you able to use a cracked version and the real version at the same time if I was only able to install it once.

    Also, if someone can tell me how to completely wipe kontakt from my windows 7 system without me re-installing Windows again ..
     
  9. Pinkman

    Pinkman Audiosexual

    Joined:
    Apr 22, 2016
    Messages:
    1,517
    Likes Received:
    1,347
    Run the uninstaller to remove Kontakt.
    Remove all KONTAKT folders from following directories if they still exist after uninstall:

    C:\Program Files\Native Instruments\
    C:\Program Files\Common Files\Native Instruments

    C:\Program Files (x86\Native Instruments\
    C:\Program Files (x86)\Common Files\Native Instruments

    C:\ProgramData\Native Instruments\

    C:\Users\PC\Documents\Native Instruments
    C:\Users\PC\AppData\Local\Native Instruments

    DO NOT REMOVE THE ENTIRE NATIVE INSTRUMENTS FOLDER.
    ONLY THE KONTAKT DIRECTORY CONTAINED WITHIN.

    Open the Registry Editor and remove all the following Kontakt file associations:

    HKEY_CLASSES_ROOT\.NKB
    HKEY_CLASSES_ROOT\.NKI
    HKEY_CLASSES_ROOT\.NKM
    HKEY_CLASSES_ROOT\.NKP
    HKEY_CLASSES_ROOT\.NKS
    HKEY_CLASSES_ROOT\NI.Kontakt 5.nki
    HKEY_CLASSES_ROOT\NI.Kontakt 5.nkm

    Look for and remove any references to Kontakt inside these keys:

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Native Instruments
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Native Instruments
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Native Instruments
    HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Native Instruments

    AGAIN, DO NOT REMOVE THE ENTIRE NATIVE INSTRUMENTS KEYS.
    ONLY THE ONES THAT REFERENCE KONTAKT IN THESE LOCATIONS.

    Apologies to the Mods if this is out of place. Just trying to help.
     
    Last edited: Jun 20, 2016
  10. Kagou64

    Kagou64 Newbie

    Joined:
    Jun 22, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    you need both Kontakt 5.dll AND Kontakt 5 C.dll

    Did you get both Legit and cracked version working on PC ?
    I use 5.5 as legit and 5.4 as cracked, but how do you update the 5.4 cracked version ? I cannot find de exe and dll file.....
     
  11. xXDayDreamerXx

    xXDayDreamerXx Ultrasonic

    Joined:
    Mar 20, 2016
    Messages:
    66
    Likes Received:
    28
    Location:
    Up In The Clouds
    Hello! I have a stupid question! Can legal libraries be used in a cracked version of Kontakt? I got the latest R2R release.
     
  12. boogiewoogie

    boogiewoogie Producer

    Joined:
    Sep 15, 2012
    Messages:
    348
    Likes Received:
    115
    Yes of course. This is the whole point of it. Best to use R2R version 5.5.0, everything works there with no hassle. 5.5.2 is different with new keygen, every library needs to be keygenned there, not too good.
     
  13. xXDayDreamerXx

    xXDayDreamerXx Ultrasonic

    Joined:
    Mar 20, 2016
    Messages:
    66
    Likes Received:
    28
    Location:
    Up In The Clouds
    Ah, I have 5.5.2 sadly :/ I might uninstall it then. Thanks for the answer! :bow:
     
  14. Roy

    Roy Newbie

    Joined:
    Jul 28, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi guys, i've got a problem, i use windows 7 64bit and i have a legit version of komplete 10.
    I've installed everything and activated every software on the service center. I've got some legit libraries, but i also want to use some cracked libraries.
    I've tried to delete the legit version of kontakt 5 and replace it with a cracked version. The problem is that if i use a legit kontakt, the legit libraries start regularly and the cracked ones need to be activated, instead if i use a cracked kontakt, the cracked libraries started regularly and the legit ones needs to be activated!

    I used the cracked 5.5.0 version of kontakt with the old keygen



    Edit: Problem solved, I downloaded another version and now it works
     
    Last edited: Jul 29, 2016
  15. aleos

    aleos Newbie

    Joined:
    Jan 8, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hanoi
    Hey guys and gals, this is my first post, but I've been watching the discussion, thanks for all the great info.
    I was hoping someone could give me some feedback, or reassurance before I embark on a tedious task of uninstalling and reinstalling, in fact im hoping to avoid it. Maybe one of you gurus might be able to save my day.

    I own legitimate komplete 10 ultimate, and maschine, but I run a cracked kontakt for a couple of orchestral libraries only.
    I HAVE NOT installed the legit kontakt for fear of a problem happening, and I'm in deep with too many projects to risk trying.
    Problem is, the cracked kontakt won't open in maschine, it loads, but in demo mode. Very strange. As it works perfectly in logic. I'm pretty savvy with all this, but can't figure out why cracked kontakt is running in demo mode only in maschine.
    Does maschine access vst or au? Because maybe I never installed a cracked vst as I have no use for them. I'm on El Capitan, with up to date versions of logic and kontakt.
    I guess the simple question is, can I rename cracked kontakt, then install legit? Probebly not right? Then all my logic projects would messed up.
    Anyway, cheers. If anyone has a work around, would be greatly appreciated.
     
  16. Kutter

    Kutter Newbie

    Joined:
    Aug 19, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hey everyone,

    First post, found the site today seems exactly what I'm looking for.

    I have followed the moderators advice here and installed the cracked Kontakt alongside my legit one by simply copying the VST and the exe files to the appropriate points on my drives.

    Everything works, except the non legit libraries STILL load in demo mode in the cracked VST of Kontakt. How do I stop that happening? Have I done something wrong?

    Thanks, any help is greatly received.
     
  17. schizz

    schizz Newbie

    Joined:
    Jul 7, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Dear Introninja, dear OSRMB and all other Kontakt-Gurus.

    I have been trying to run a legit version of Kontakt 5 AND any Kontakt-version for my non-legit library at the same time.
    I bought Komplete 10 a short time ago and since then, it is not possible to run my non-legit libraries in my registered kontakt-plugin. Unfortunately, I can't get it done, although I trie several things:
    OSX is: 10.11.6
    Legit Kontakt-version is: 5.5.2.880
    1.
    I tried to install an unlocked 4.1.1: Neither the standalone application nor the vst/au will work at all consistently. It either crashes immediately after launching or crashes after I'm allowed to change 1-2 settings in the preferences window. It never ran longer than 5 minutes.

    2.
    I tried to install an unlocked 4.0.3, since I read that the 4.1.1 could cause some problems afterwards.
    Didn't work either, since the installation software told me that this version of kontakt is not supported on my osx.

    3.
    Even following your guidelines (@ Introninja) (I installed NIKTT531U_Crack, not NIKTT530U_Crack though) didn't help: "The application "Kontakt 5K" can't be opened.

    4.
    When I try to install any other unlocked Kontakt -versions, it tells me that I already have a Kontakt-version installed.

    Are there any tips you could give me?
    Am I doing something wrong?
     
  18. tomsrom

    tomsrom Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello, first of all- sorry for my english, I come from Poland and my english isnt perfect :) I have the same problem as all of You, so excuse me that It will be the same post like before but I cant find the good solution in my situation...
    I have: windows 7 x64, komplete 10 ultimate, but I want to check some other libraries before I will buy them... and longer than 5 minutes, because its to short in demo mode.

    Now I have installed ultimate 10 with kontakt and all samplers-synths from NI here, I put serial number in instalation process, but after that instalation I installed kontakt 5.5.0 cracked of course... All is working perfectly... But some time ago I went to service center- there is Kontakt 5 with different serial number that I wrote before in instalation process of komplete, and empty places for serials numbers for more libraries that I want to check before I will buy. (image "ni1" ) https://zapodaj.net/18bcdacacb719.jpg.html

    I have activated kontakt 5 (image ni 2) https://zapodaj.net/1105719445925.png.html

    did I wrong something? Shoud I install komplete 10 without kontakt 5 legal, and then install cracked version 5.5.0 and do not activate anything??

    I know that its not legall, can I use enthernet connection on this PC with that komplete-kontakt samplers?

    What should I? Please help me, its very difficult...
     
  19. Kloud

    Kloud Guest

    From what you've said and pictures looks like your running legit Komplete 10 and unlocked Kontakt 5.5.0?
    You can do that with very few problems and it will work just fine :yes:
    However you can't activate libraries you don't own without a serial.
    Not exactly sure how the newest keygen validates licenses but i'm guessing it's something along the lines of creating a reg entry etc :dunno:
    When you add a library to the library tab in 'unlocked Kontakt' it creates registry records etc.
    Subsequently, when you run service centre that reg entry picked up and it asks you to activate it.
    With Kontakt, such reg entries created by player/encrypted libraries that have to be added to the library tab.
    Your also gonna have to think about using Native Access also sometime soon I reckon.
    You have a few options really :yes:
    First of you can just install Komplete 10 Legit.
    If so, no real need for unlocked Kontakt really as you can still run just about all libraries.
    You can still run many, many libraries don't own without problems. The only ones you can't are player/encrypted.
    In all honesty there are SO many libraries that work in legit kontakt without creating such registry problems\conflicts etc that you can get by just fine.
    You can also run Komplete 10 legit, legit Kontakt and unlocked kontakt side by side. This works real well however your going to periodical registry issues that you have to address.
    Everything contained within Komplete 10 is also available "cracked" whatever u wanna call it and mostly teams put NI stuff out real fast so that's another option.
    There other options also but what you do gotta be your choice. :yes:
    Best of luck :bow:
     
  20. tomsrom

    tomsrom Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    thanks for Your answer. Yes, I have activated komplete 10 ultimate (I did it when instalation process asked me for serial number for komplete), and unclocked kontakt 5.5.0...
    I know that its not possible activate without serial number :) Now I dont have any reminders from service center that I must activate my libraries which I dont have serials... All is working perfectly, but I'm afraid of the police or something, because its not legal I think so...Of course its only for home use, not for profits, and I want to check- which library in the future I will buy.
    I have got Eastwest QL Hollywood Orchestra, NI komplete 10 Ultimate, but there are some legato issues, so Im looking for better strings articulations...

    Ok, so I have 3 options- as You wrote:
    1. try to install legit komplete with kontakt, and put the other libraries - maybe they will work fine? hmm as I remember - I did it, but they worked in demo mode by few moments... - that why I want do something diffrent with kontakt other libraries from internet...but when I did it - my kontakt player wasnt activated, thats maybe the other libraries didnt work normally, only in demo mode?

    2. use 2 different kontakt players - legit and cracked- could You tell me - how to do this? I understand it like this- I will install komplete 10 ultimate with all products (kontakt legit also) , I have to activate komplete and kontakt legit in service center, and after I will install cracked kontakt 5.5.0 ? but I did something like this and when I installed komplete 10 with kontakt, I clicked on kontakt 5.5.0 cracked - but this instalation remove legit kontakt and installed cracked . I dont know how to do this - 2 kontakts side by side...

    3. install complete 10 ultimate without kontakt- activate it in instalation process, and after install cracked kontakt 5.5.0 and use my all legit libraries and the other from internet?
     
    Last edited: Dec 19, 2016
Loading...
Similar Threads - Kontakt Cracked Legitmate Forum Date
adding new library to cracked kontakt MAC Mac / Hackintosh Jun 11, 2019
How to use Legal Kontakt 6 player with cracked library today ? (Mac) Kontakt Jun 9, 2019
Teach me like a 5 years old to get cracked Kontakt Software May 17, 2019
Using M32 with cracked Kontakt (no KK or NA) Computer Hardware Apr 2, 2019
cracked libraries no longer working on Kontakt (OSX) Mac / Hackintosh Mar 27, 2019
Loading...