Active Members Only: All Mac related Problems with Kontakt

Discussion in 'Kontakt' started by Introninja, Jan 14, 2014.

  1. gatd

    gatd Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    please can someone help me?
    I have a large Kontakt library that when added in Kontakt 5.6 or 5.6.6 they stick , the problem is when I load up Kontakt 5.6.8 a large amount of these libraries just disappear!
    then when I go back to 5.6.6 all the tabs are out of order.
    thanks in advance
     
    Last edited: Feb 20, 2018
  2. melanzh.13

    melanzh.13 Newbie

    Joined:
    Feb 19, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi guys.

    I have a problem that some LIBRARIES are DUPLICATED.

    With NOSTALGIA. If I delete one copy, both copies are deleted.
    With VINTAGE D. If I delete one copy, it is deleted, but the next time it starts, the second one again appears.

    Kontakt ver. 5.5.1

    What could be the problem? How can this be remedied?
    kontakt.jpg
     
  3. Deep_AM

    Deep_AM Noisemaker

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    Hi,

    I am hoping someone can help with a codesign issue. I am having Reaktor crashing Logic when opened via Komplete. Looks like a similar issue to the Kontakt crashing logic before you do the codesign thing.

    I've tried to run the command against the Reaktor .vst and .component but unfortunately i get an error that I have no idea what to do with it. And after some google, I realize i have no clue what I'm doing.

    The error
    $ sudo codesign -f -s - /Library/Audio/Plug-Ins/Components/Reaktor\ 6.component/Contents/MacOS/Reaktor\ 6
    /Library/Audio/Plug-Ins/Components/Reaktor 6.component/Contents/MacOS/Reaktor 6: replacing existing signature
    /Library/Audio/Plug-Ins/Components/Reaktor 6.component/Contents/MacOS/Reaktor 6: unsealed contents present in the bundle root

    $ sudo codesign -f -s - /Library/Audio/Plug-Ins/VST/Reaktor\ 6.vst/Contents/MacOS/Reaktor\ 6
    /Library/Audio/Plug-Ins/VST/Reaktor 6.vst/Contents/MacOS/Reaktor 6: replacing existing signature
    /Library/Audio/Plug-Ins/VST/Reaktor 6.vst/Contents/MacOS/Reaktor 6: unsealed contents present in the bundle root

    Any help would be appreciated.
     
  4. Deep_AM

    Deep_AM Noisemaker

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    So has anyone tried the newly uploaded fixed 5.7.3 released with Logic?
     
  5. aberlin32

    aberlin32 Newbie

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    2
    yep... fine and smooth.. with all the new libraries.
     
  6. koschke

    koschke Noisemaker

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    88
    Likes Received:
    5
    I have a problem with electric sunburst it now showed up after I add the library through the kontakt app is there another possibility to add it I read something with edit playlist I hope someone have an idea
    thx
     
  7. Deep_AM

    Deep_AM Noisemaker

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    So no new new ideas on the codesign error and getting Kontakt/Reaktor to work with komplete in logic?

    Not sure what you mean.
     
  8. koschke

    koschke Noisemaker

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    88
    Likes Received:
    5
    Hi,

    for my problem from the sister site member Jazzz bring up the solution with the nicnt and xml edit and it worked like a charm big thx to jazzzz

    Deep AM I had the same problem than I tried different option like sudo codesign -f s- and similar codes and I remember that one worked for me and I remember that I had to downloaded the sudo codesign package directly form the terminal after I upgraded to HS
    sorry that i cant help more
     
  9. Deep_AM

    Deep_AM Noisemaker

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    Hey Koschke,

    Are you able to say what packages you downloaded for the codesign? Unfortunately the I'm a Win person and only use OSX for music.
     
  10. Harrison

    Harrison Ultrasonic

    Joined:
    Dec 21, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    21
    Has anyone had issues with Spitfire audio Albion III, IV, and V where the player is loaded but the samples are in purge mode constantly? Where it is RED and does not load any of the samples? I have had it work before but I cannot remember what I did to fix it.
     

    Attached Files:

  11. Jay AA

    Jay AA Newbie

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hello one and all, I am new here and I can see there is an amazing amount of knowledge so can you help?
    I have looked through this thread but I have not seen the solution to my problem.
    I upgraded Kontakt to K 5 v5.7.3, added 5.6 to kontakt folder and installed NA. Since doing this Kontakt doesnt save the added libraries? I can install on the standalone and they work just fine however as soon as I shut down kontakt and reopen they are gone? I have looked in Preferences and the .plist are being written but no xml in service centre but I guess that is down to NA? What else can I do? I have used Batchmod and reset permissions. I am on OSx 10.13.4 but this issue was happening before I updated the OS.
    Thanks for reading.
     
  12. gatd

    gatd Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    Any help please My old libraries are now showing "This instrument belongs to a library that is not currently installed" but the library is there!!

    How to fix this please
    thanks
     
  13. tommykmusic

    tommykmusic Newbie

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    I'm getting the same issue, except I get that message only when I'm trying to add a new library from the file manager. From what I'm reading it has to do with something in native access. I hope this gets fixed and someone can help us.
     
  14. belalugosi

    belalugosi Ultrasonic

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    28
    Check Permission for Service Center folder (/Library/Application Support/Native Instruments/Service Center)
    Looks like there's no Admin rw so that .xml files cannot be written. Thats why K libraries cannot stick at relaunch.
     
  15. lecomputer

    lecomputer Newbie

    Joined:
    Dec 21, 2018
    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    HI, how do you remove libraries from Kontakt? If I used 5.6.0 standalone to add the libraries, only some of them stick but some of them dont appear. But they do appear once you open Ableton and Kontakt 6.0.3. So because many of them dont show in the standalone app, how do I remove them?

    I can only hide them in 6.0.3 in Ableton and anything else it wants me to do through native access

    Any ideas? Thanks
     
  16. jazzzz

    jazzzz Ultrasonic

    Joined:
    Mar 13, 2018
    Messages:
    141
    Likes Received:
    36
Loading...
Similar Threads - Active Members related Forum Date
(For active members only) Nuraphone hands-on review Soundgear Apr 3, 2018
Active members only - 3 MONTH uploaded coupon UL.to Coupons May 11, 2015
Active Members ONLY. Uploaded.to 48hrs Coupon UL.to Coupons Jan 7, 2015
Active Members Only: Kontakt Problems with Windows? Please Post Here!!! Kontakt Jan 23, 2014
Topo - Teatris Show 060,Active Brand 104,Mcast 113 DJ Mixsets Dec 27, 2018
Loading...