VocalSynth 2 fails Logic Pro validation

Discussion in 'Software' started by Sylvan Studios, Jun 11, 2018.

  1. Sylvan Studios

    Sylvan Studios Newbie

    Joined:
    Jun 11, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hi all,
    Downloaded the above (Mac version)from the sister site and followed the instructions including the terminal text in the event of any issues with Logic Pro X. Logic crashed and continued to do so after trying to manually validate the plug in. Also tried to disable SIP in recovery mode which was fine, but still no luck...I'm on 10.13.1 on a Mac Pro 2012 with maxed out RAM. My report log shows the following, for your consideration and potentially pointing me in the right direction. Thank you...

    Process: Logic Pro X [789]
    Path: /Applications/Logic Pro X.app/Contents/MacOS/Logic Pro X
    Identifier: com.apple.logic10
    Version: 10.4.1 (4905.31)
    Build Info: MALogic-4905030000000000~2
    Code Type: X86-64 (Native)
    Parent Process: ??? [1]
    Responsible: Logic Pro X [789]
    User ID: 501

    PlugIn Path: /Users/USER/Library/Audio/Plug-Ins/Components/iZVocalSynth2AUHook.component/Contents/Resources/iZVocalSynth2.bundle/Contents/MacOS/iZVocalSynth2
    PlugIn Identifier: com.izotope.audioplugins.VocalSynth2
    PlugIn Version: 2.0.0 (2.0.0b245)

    Date/Time: 2018-06-11 14:03:21.019 +0930
    OS Version: Mac OS X 10.13.1 (17B1003)
    Report Version: 12
    Anonymous UUID: 5EF4507C-7183-7F38-3849-BE3D7CDEC39B


    Time Awake Since Boot: 630 seconds

    System Integrity Protection: disabled

    Crashed Thread: 0 Dispatch queue: com.apple.main-thread

    Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (Code Signature Invalid)
    Exception Codes: 0x0000000000000032, 0x00000001cb59d9f0
    Exception Note: EXC_CORPSE_NOTIFY

    Termination Reason: Namespace CODESIGNING, Code 0x2

    kernel messages:

    VM Regions Near 0x1cb59d9f0:
    CoreAnimation 00000001ca93d000-00000001cb199000 [ 8560K] rw-/rwx SM=PRV
    --> __TEXT 00000001cb199000-00000001cbed6000 [ 13.2M] r-x/rwx SM=COW /Users/USER/Library/Audio/Plug-Ins/Components/iZVocalSynth2AUHook.component/Contents/Resources/iZVocalSynth2.bundle/Contents/MacOS/iZVocalSynth2
    __DATA 00000001cbed6000-00000001cbf4d000 [ 476K] rw-/rwx SM=COW /Users/USER/Library/Audio/Plug-Ins/Components/iZVocalSynth2AUHook.component/Contents/Resources/iZVocalSynth2.bundle/Contents/MacOS/iZVocalSynth2

    Application Specific Information:
    Performing @selector(resetRescanSelectionButtonAction:) from sender MAKitButton 0x60400056d8c0
     
  2.  
  3. 5teezo

    5teezo Platinum Record

    Joined:
    Feb 2, 2012
    Messages:
    621
    Likes Received:
    243
    READ INFO.TXT
     
  4. belalugosi

    belalugosi Ultrasonic

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    86
    Likes Received:
    23
    Here the problem that need to be fixed reading your log report:

     
  5. Sylvan Studios

    Sylvan Studios Newbie

    Joined:
    Jun 11, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    My original post explains that I used the terminal code contained within the info.txt which didn't work
     
  6. Sylvan Studios

    Sylvan Studios Newbie

    Joined:
    Jun 11, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Thank you for pointing that out...but not sure what this means and how it is to be rectified
     
  7. belalugosi

    belalugosi Ultrasonic

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    86
    Likes Received:
    23
    Fire up Terminal
    Paste in it: sudo codesign -fs -
    Drag in the Terminal window the executable: iZVocalSynth2 located in > iZVocalSynth2AUHook.component/Contents/Resources/iZVocalSynth2.bundle/Contents/MacOS/
     
  8. KShaw

    KShaw Noisemaker

    Joined:
    May 26, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    3
    Thanks for the info but still doesn't work unless i missed something
     
  9. Hades

    Hades Ultrasonic

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    100
    Likes Received:
    31
    the command should be sudo codesign -f -s - add a space after the last sign and drag the .bundle executable over terminal window
     
  10. belalugosi

    belalugosi Ultrasonic

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    86
    Likes Received:
    23
    If no Command Line Tools installed, sudo command cannot be executed.

    Installing Command Line Tools in Mac OS X:

    1. Launch Terminal
    2. Copy and paste in Terminal window the string: xcode-select —install
    3.
    Hit Enter
    4. Follow the instruction in the popup window
     
  11. shankar

    shankar Ultrasonic

    Joined:
    Apr 29, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    37
    1 - Install .dmg
    2 - reset permissions of the K'd .component and .vst with Batchmod
    3 - replace the .component and .vst
    4 - For issues with Logic Pro X, type this into your Terminal App:

    sudo codesign -f -s - /Library/Audio/Plug-Ins/Components/iZVocalSynth2AUHook.component/Contents/Resources/iZVocalSynth2.bundle/Contents/MacOS/iZVocalSynth2

    5 - Very important, restart your computer
     
  12. KShaw

    KShaw Noisemaker

    Joined:
    May 26, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    3
    Then what will be the Next Step ? Thanks again for your time
     
  13. belalugosi

    belalugosi Ultrasonic

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    86
    Likes Received:
    23
  14. Sylvan Studios

    Sylvan Studios Newbie

    Joined:
    Jun 11, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Thank you but still no joy... Logic still crashes after following Shankar to the letter...
     
  15. grdh20

    grdh20 Producer

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    361
    Likes Received:
    129
    Try force au validation utility if all else fails.

    but do this first:

    Do this command in terminal
    sudo codesign -f -s -
    Hit space, and drag the component or vst into terminal window
    Hit enter
    Enter your PW
    And it will replace existing sig
    BUT if you haven't installed X-Code Tools, you might get prompted to do so.
     
  16. shankar

    shankar Ultrasonic

    Joined:
    Apr 29, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    37
    Sorry mate, you forgot something during the instal
    The last version from the sister site works very well with Logic Pro X 10.4.1 and High Sierra 10.13.5
    Uninstal before and try again
     
  17. Sylvan Studios

    Sylvan Studios Newbie

    Joined:
    Jun 11, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ah... So I'll need to update HSierra first... Thanks for the tip
     
Loading...
Similar Threads - VocalSynth fails Logic Forum Date
VocalSynth 2 issue Software Jun 5, 2018
(iZotope.com) VocalSynth 2 Software News May 17, 2018
(iZotope.com) VocalSynth v1.0 Software News May 18, 2016
Succesful Omnisphere Install Fails with Update Mac / Hackintosh Mar 28, 2017
Komplete 9 installation fails on Mac Samplers Oct 26, 2016
Loading...