Trilian Problems

Discussion in 'Software' started by trash116, Jun 24, 2016.

  1. trash116

    trash116 Noisemaker

    Joined:
    Jun 24, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    4
    Hi,

    Any help on this problem would be much appreciated.

    I run Cubase 8 Pro on Windows 7

    I've got Trilian (through download - by AiR).

    I've followed all the install instructions very carefully. It works - opened in Cubase... but only some instruments/patches play.

    Most of them I get an error message, such as
    "Cannot load soundsource xxxxxx from directory xxxxx. file maybe missing or corrupted. try refreshing soundsource browser"

    and they dont load.

    ive tried researching on the net... it looks likely its a problem with the STEAM libraries - but Im stuck I cant work it out... I followed the install instructions and did all the updates..

    Can anyone help?
     
  2.  
  3. LV4-26

    LV4-26 Guest

    Yes a problem with STEAM libraries. Go to your library folder >> Trillian. Check if you have: Defaults, Documentation, Settings Library & Soundsources. Go to C:\ProgramData/Spectrasonics. Create a shortcut to STEAM where your Trillian folder is placed.
     
  4. trash116

    trash116 Noisemaker

    Joined:
    Jun 24, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    4
    All sorted - many thanks for your help
     
  5. Ian_Malik

    Ian_Malik Newbie

    Joined:
    Aug 22, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Hey I've got the same issue on an iMac.
    I can't create a shortcut, how do i solve this please ?
     
  6. umut

    umut Newbie

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Where did you download cracked trillian ?
     
  7. Ian_Malik

    Ian_Malik Newbie

    Joined:
    Aug 22, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    like 2 weeks ago
    here's what it looks like on my computer
     

    Attached Files:

  8. drilbot

    drilbot Newbie

    Joined:
    Jun 11, 2020
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I know this thread is from ages ago, but I think I'm having the same problem as you. Did you ever find a solution?
     
  9. aymat

    aymat Audiosexual

    Joined:
    Dec 21, 2015
    Messages:
    549
    Likes Received:
    550
    "If you're having pirate vst problems I feel bad for you son... I got 99 trillion problems but Trillian ain't one... HIT ME!!"
     
  10. classfied

    classfied Newbie

    Joined:
    May 24, 2020
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    try downloading latest patch AND soundsource updates to Trilian
     
  11. Jaydee

    Jaydee Noisemaker

    Joined:
    Jan 21, 2017
    Messages:
    22
    Likes Received:
    3
    Did anyone ever manage to sort the "Cannot load SoundSource "xxxxxx' - in Directory "Trilian Library" problem on a MAC? It's driving me mad on Trilian Creative patches latest update. I feel like I've tried most things. Any help gratefully received!!
     
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  12. Jim Bob

    Jim Bob Member

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    62
    Likes Received:
    7
    In Mac it's Users/YourName/Library/ApplicationSupport/Spectrasonics/STEAM

    That's only if your keeping that huge Library on your boot drive. If it's external or you want to move it then make a short cut.
    Hold the command and option keys down and grab the STEAM folder (external drive) with your mouse.
    A curved arrow will show up and drag that to the above location. This will show Omnisphere/Trilian and Keyscape where your STEAM folder is located.
     
  13. Jaydee

    Jaydee Noisemaker

    Joined:
    Jan 21, 2017
    Messages:
    22
    Likes Received:
    3
    Hi Jim Bob,

    Thanks for replying. I already have my Steam folder set up as you mention with a shorcut.

    My Trilian drive is 35.65G - is yours the same? If it is, then for some reason it's not accessing certian sound sources contained within. I'm sure it's connected with having a certain default file in a certain location.

    It's frustrating. It’s a problem I had before I updated to the latest version when accessing patches in Trilian VIP.

    Do you know what date your initial.mlt_trl and default.mlt_trl were created? Mine were crated in 2009.

    If you have any ideas I'd really apprecite it. I would just install the whole thing again but can't seem to get the origianl .iso files recognised as insatll disks.

    Cheers J


     
    Last edited: Nov 20, 2020
  14. Jim Bob

    Jim Bob Member

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    62
    Likes Received:
    7
    My Trilian is 35.67GB. It's setup as defaults, documentation, settings lib and soundsources.
    There is no date in the default.mlt_trl. Try deleting the steam folder short cut and boot trilian and show it where the steam folder is again.
    I'm all out of idea's.
     
  15. Jaydee

    Jaydee Noisemaker

    Joined:
    Jan 21, 2017
    Messages:
    22
    Likes Received:
    3
    This actually worked. I moved the STEAM folder to a new SSD and pointed the the application towards it and everything worked.
    BATCHMOD’ing everything also help resolve the missing sound source problem which many have mentioned on here.

     
Loading...
Similar Threads - Trilian Problems Forum Date
Problems with Trilian Authorization Code Software Mar 13, 2019
Installing Trilian from Scratch Software Nov 21, 2020
Missing Soundsource in latest 1.5 Trilian MAC Software Nov 18, 2020
Introducing Trilian 1.5,enjoy ! Software News Nov 12, 2020
Omnisphere & Trilian for OSX Omnisphere Nov 2, 2020
Loading...