This plugin failed to load

Discussion in 'FL Studio' started by YOA3L, Jun 16, 2019.

  1. YOA3L

    YOA3L Noisemaker

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Hey guys! Does anyone know how to fix "This Plugin Failed To Load"??? thanks in advance.
     
  2.  
  3. lexeed

    lexeed Producer

    Joined:
    Sep 6, 2015
    Messages:
    239
    Likes Received:
    122
    What DAW and which plugin would be a start.
     
  4. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    2,372
    Likes Received:
    2,072
    Everyday you have to tell members posting a problem to be more specific. It is FL Studio. Which version? Which OS are you using? Which plugin is THIS? Is THIS plugin 32 or 64? Is THIS plugin VST2 or VST 3? Was the THIS plugin previously working? I think i m going to create a template so everytime an incomplete question is posted we just direct the member over there and he or she can come back with pertinent info.
     
  5. YOA3L

    YOA3L Noisemaker

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Sorry i wasn't specific. I switched to a new laptop(windows) recently i had everything installed.. when i try to open FLP's some of the VST's & Plugins "Fail Too Load". I use FL 11 & 20, All the vst's fail to load on FL11 when i try to open the project on FL20 some of them work. is there any solution to this? thanks!
     
  6. lbnv

    lbnv Kapellmeister

    Joined:
    Nov 19, 2017
    Messages:
    74
    Likes Received:
    41
    Have you pointed to FLS the folders where your plugins were installed? Does FLS see these plugins? Can you load them in a new empty project?
     
  7. YOA3L

    YOA3L Noisemaker

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Yes of course, also i can load same vsts that failed to load on the same project
     
  8. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    2,372
    Likes Received:
    2,072
    So you have 2 problems. One with Fl Studio 11 and another with FL Studio 20. Bro, WHAT PLUGINS fail to load in FL Studio 20? WHICH versions of FL Studio are you using?
     
    Last edited: Jun 16, 2019
  9. YOA3L

    YOA3L Noisemaker

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    I have this project that i made on FL 11, when i try to open it on FL11 all the vst's fail to load, i tried to open it on FL20.1.2 two vst's worked: Arturia Buchla Easel, Ms-20. the others that didn't work are Arturia Modular, DX7, Kontakt, Omnisphere... these vst's fail to load only when i try to open these projects
     
  10. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    2,372
    Likes Received:
    2,072
    The others didnt work because most likely they are different versions/you are pointing to the wrong folder. To make sure run the plugin manager and see if those plugins are showing. IF they show that means that FL Studio is seeing them. And therefore it comes down to the versions because if there was a change in the dll's name they are not going to work.For example, if you made a project with a MS-20.dll and now it shows as Ms-20 x64 the vst is not going to load. Kontakt 5 project are not going to load Kontakt 6, etc. If none are showing in FL 11 it is because Fl 11 is not scanning them. My advice is this: Reset FL Studio. Point FL Studio to VST Folders. MAke sure that you scan previously verified plugins. Make sure you combine the 32 and 64 version of the plugins.
     
    Last edited: Jun 16, 2019
  11. YOA3L

    YOA3L Noisemaker

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Yes the plugins show on FL i installed the same versions that i had on my old laptop even the DLL's have the same name.
     
  12. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    2,372
    Likes Received:
    2,072
    Can you load a new instance of the plugins in Fl Studio 11?
     
  13. Daskeladden

    Daskeladden Platinum Record

    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    722
    Likes Received:
    270
    so all the plugins work when you don't open them in a project? Like Kontakt work if you start a empty project but Kontakt doesn't work when you try to start a old project in the same DAW?
     
  14. YOA3L

    YOA3L Noisemaker

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    I can add a new Kontakt on the same project that Kontakt failed to load and it works.
     
  15. YOA3L

    YOA3L Noisemaker

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Everything works.
     
  16. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    2,372
    Likes Received:
    2,072
    Bro this whole thread is confusing. Correct me if Im wrong so we get an accurate description. You made a project in FL Studio 11? And now you cant open it in FL Studio 11 because the VST wont load? This is only happening after you transfer everything to a new laptop? But if you try to open the project in FL Studio 12 only a few plugins failed to load? Answer each question.
     
  17. YOA3L

    YOA3L Noisemaker

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    You made a project in FL Studio 11? Yes
    And now you cant open it in FL Studio 11 because the VST wont load? The projects open the vsts fail to load
    This is only happening after you transfer everything to a new laptop? Yes, i still have the old laptop these flp's everything work fine in it.
    But if you try to open the project in FL Studio 12 only a few plugins failed to load? FL20* yesss :dunno::dunno::dunno:
    this is happening to most of my flp's
     
  18. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    2,372
    Likes Received:
    2,072
    You could have a presets problem. I think that during transfer you messed it up. I would like for you to do the following. Open FLS 11 make a quick project with some vst's. Save it and open it in FL Studio 12. Let us know what happens.
     
  19. Daskeladden

    Daskeladden Platinum Record

    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    722
    Likes Received:
    270
    so it's the project files. Like for example when I save a old projects in the new Ableton 10.1 I cannot open that project anymor in older versions of the DAW. Also I probably cannot open New projects in older versions of the DAW. Look at the last date when your projects file was saved and try and remember what version of your DAW you had at that exact time. Maybe you will be able to open the project without any issues. I find it strange that you cannot open old project in a newer DAW, but if there is years in between probably you cannot.
    [​IMG]
     
    Last edited: Jun 17, 2019
  20. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    2,372
    Likes Received:
    2,072
    He should be able to open FLS 11 in FLS 20. What is not possible is to open FLS 20 projects in FLS 11.
     
  21. Daskeladden

    Daskeladden Platinum Record

    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    722
    Likes Received:
    270
    yes I would think so but maybe first open FLS 11 in let say FLS 15, then save it to a new project. Then try to open it in FLS 20.
     
Loading...
Similar Threads - plugin failed load Forum Date
He Deleting All His Plugins Lounge Monday at 11:29 PM
Question about Ableton's scale plugin Education Sunday at 6:39 AM
Plugin Alliance New Plugins Software Friday at 12:09 PM
Any way to install plugins selectively from Waves bundle on sister site? Software Dec 3, 2019
The Plugin Alliance MegaBundle has arrived.. Software Nov 29, 2019
Loading...