Superior drummer 3 an FL : midi grooves don't play completely

Discussion in 'FL Studio' started by pelao, Jan 12, 2019.

  1. pelao

    pelao Ultrasonic

    Joined:
    Dec 15, 2016
    Messages:
    237
    Likes Received:
    30
    hello, the midi grooves do not play entirely, the midi notes are in there but superior drummer doesn't play the note. In reaper works very well

     
  2.  
  3. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,141
    Likes Received:
    1,050
    Location:
    Ocean
    I can attest that it DOES play entirely. Remember SD3 is acting as a slave to FL Studio. If you play SD3 with FL in "pattern mode" it will play the pattern entirely. If you play it in Song mode it will play it the length you choose in the Playlist. The default is going to be 1 bar. So if the MIDI pattern is 2 bars you throw it as a 2 bar arrangement in the Playlist.
     
  4. pelao

    pelao Ultrasonic

    Joined:
    Dec 15, 2016
    Messages:
    237
    Likes Received:
    30
    what i mean is that when you play a groove, there are some hits that not sound, it play the groove entirely but f.e the kick in the groove have 4 notes but in fl sounds only 2
     
  5. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,141
    Likes Received:
    1,050
    Location:
    Ocean
    I am not having that problem. Does it happen to you with every one? Or is it an isolated event?
     
  6. pelao

    pelao Ultrasonic

    Joined:
    Dec 15, 2016
    Messages:
    237
    Likes Received:
    30
    yes but when you insert the groove in the channel it play well, the app is causing the trouble
     
  7. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,141
    Likes Received:
    1,050
    Location:
    Ocean
    Best Answer
    What version do you have? I don't have those issues running v. 3.0.3 built 18723 inside FL studio 20.1.
     
  8. pelao

    pelao Ultrasonic

    Joined:
    Dec 15, 2016
    Messages:
    237
    Likes Received:
    30
    i have 3.0.1
     
  9. pelao

    pelao Ultrasonic

    Joined:
    Dec 15, 2016
    Messages:
    237
    Likes Received:
    30
    i solved it !!! with the update 3.03 thank you guys
     
  10. The Pirate

    The Pirate Audiosexual

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1,141
    Likes Received:
    1,050
    Location:
    Ocean
    I am glad it worked out for you and hopefully others with same problem can solve it doing the same thing you did: updating it to 3.0.3 built 18723.
     
Loading...
Loading...