Studio One 5.4 Now Available

Discussion in 'Studio One' started by Karate Grownup, Sep 14, 2021.

Tags:
  1. The cleanest prophet

    The cleanest prophet Member

    Joined:
    Sep 9, 2021
    Messages:
    40
    Likes Received:
    18
    “Export Song to multiple audio file formats in one pass”

    that’s pretty nice. For a lot of my projects I often need an mp3 and Wav version. Not that the extra couple of minutes bouncing both separately bothered me before this feature, I never really thought about it but it’s pretty handy


    The plug-in nap feature is cool, although I never get anywhere near using so much cpu, still it’s good.

    the new autosave is really nice. The old one with the annoying window interfering with working could get very annoying.
     
    Last edited: Sep 14, 2021
  2. ProCeela

    ProCeela Noisemaker

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    4
    No really handy stuff is added like the Multiple Export file option , and the Plugin Nap option also
    Nothing that much but some good updates !
     
  3. Hooman.Leys

    Hooman.Leys Platinum Record

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    325
    Likes Received:
    155
    Plugin nap is revolution!
     
    • Agree Agree x 1
    • Funny Funny x 1
    • List
  4. SEnki

    SEnki Producer

    Joined:
    May 22, 2013
    Messages:
    124
    Likes Received:
    102
    R2R just dropped their update for Studio One.
     
    • Like Like x 1
    • Love it! Love it! x 1
    • List
  5. Ankit

    Ankit Rock Star

    Joined:
    Oct 17, 2015
    Messages:
    828
    Likes Received:
    468
    Location:
    Horsehead Nebula
    To make it easy for the new audience. That's what any DAW maker want, new money spending users of their product.
     
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  6. Barry T

    Barry T Ultrasonic

    Joined:
    Jan 20, 2019
    Messages:
    86
    Likes Received:
    37


    Some really awesome new features added here - especially cool is the plug-in 'Statistics' tab.

    Amazing what we get for a .x update.
     
  7. WillyA

    WillyA Producer

    Joined:
    Oct 26, 2019
    Messages:
    198
    Likes Received:
    93
    Win10 is a truly dreadful OS. The interface makes you want to puke. It was designed for Touch screens and how many people have those?

    It's packed with telemetry and spyware. It's slow and kludgy.

    If you install (free) W10Privacy, you can speed it up and get rid of almost all of the spy/telemetry garbage.

    If you get hold of Stardock Start10, you can put the interface back to Windows 7

    After this, it's useable, but you need a good firewall to keep out the hackers. It's got more security holes than Emmentaler cheese.
     
  8. The cleanest prophet

    The cleanest prophet Member

    Joined:
    Sep 9, 2021
    Messages:
    40
    Likes Received:
    18
    fair enough

    Never had a problem with it personally, although I never connect it to the internet and literally use 2 programmes on it, Maybe that’s why.
     
  9. azz

    azz Newbie

    Joined:
    Mar 13, 2021
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Added a buffer of about 1.6 msec compared to V5.3:wtf:
     
  10. Smoove Grooves

    Smoove Grooves Audiosexual

    Joined:
    Jan 26, 2019
    Messages:
    5,239
    Likes Received:
    1,960
    Sorry, but...:rofl:
    Really? Only now?
    Really? Only now?
    Oh no I'm going to piss myself...:hahaha:
    No, I'm very happy for S1 users.
    To have standard things.

    That update is nothing, because it all mostly should have been there from the beginning.

    Thank you but no because:
    Meaning I, too.

    The point is, he seems to be pretending/acting like it is some amazing feature!
    And as if he is talking to children, yes.
    It's MIDI. It's what a daw is based on!
    And the interface S1 has for doing it is standard.
    I guess it's all just YT 'content' for them.
    And maybe any content is useful as product promo!
     
    Last edited: Sep 14, 2021
  11. Moonlight

    Moonlight Audiosexual

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    2,227
    Likes Received:
    675
    Location:
    Earth
    Native ARM yeah, nice performance with my macMini M1 !

    I can max out the cores until the studio one CPU meter goes into the yellow area and still no clicks :)
     
  12. Dimentagon

    Dimentagon Platinum Record

    Joined:
    Aug 7, 2018
    Messages:
    251
    Likes Received:
    171
    Location:
    Location Location DisLocation
    pillow-rest-peace-microsoft-windows-7-october-22-2009-january-14-2020.png
    Time to move on ....
    Lots of people are pissed that its a minimum Win 10 studio one 5.4 minimum windows
    I'm on a Mac M1 so it's a very cool release
     
    Last edited: Sep 15, 2021
  13. jackojack1515

    jackojack1515 Newbie

    Joined:
    Jul 2, 2021
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I am testing plugin nap function. It works for some plugins but not for omnisphere, kontakt, etc. Anyone experiencing the same thing ?
     
  14. Anubhav Ukil

    Anubhav Ukil Kapellmeister

    Joined:
    Nov 22, 2019
    Messages:
    180
    Likes Received:
    64
    Location:
    World
    it's for VST plugins and not VST Instruments.
    It works based on some gating function. If the sound from a channel goes beyond a threshold the plugin is napped. That is it.
     
    • Agree Agree x 1
    • Useful Useful x 1
    • List
Loading...
Loading...