Studio One 5.4 Keeps Resetting on Launch

Discussion in 'Studio One' started by ghostwriter, Oct 18, 2021.

  1. ghostwriter

    ghostwriter Noisemaker

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    55
    Likes Received:
    5
    Hi guys,
    I recently updated my Studio One to 5.4 (r2r) and I'm having this weird issue when every time I launch it, it resets completely. Every setting, VST path, audio device, even activation (need to reactivate it every time I launch). Anyone else encountered this and know how to fix?
    Thanks,

     
  2.  
  3. BEAT16

    BEAT16 Audiosexual

    Joined:
    May 24, 2012
    Messages:
    3,279
    Likes Received:
    2,505
    Completely uninstall and reinstall Studio One. Do not forget to read the enclosed NFO carefully. Use CCleaner to clean up your system. Reboot and then reinstall. Get in touch again if that doesn't work.
     
  4. Oops2k

    Oops2k Noisemaker

    Joined:
    Jan 15, 2020
    Messages:
    19
    Likes Received:
    3
    Run installer and everything as admin.
     
  5. ghostwriter

    ghostwriter Noisemaker

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    55
    Likes Received:
    5
    No luck with either of your suggestions guys. :sad:
     
  6. clone

    clone Platinum Record

    Joined:
    Feb 5, 2021
    Messages:
    739
    Likes Received:
    277
    make a backup copy of your plugin folders. recreate each one, with nothing in it. so you have empty /vst , /vst3 folders, or however your setup is.

    add them back in from your backup one (or a few at a time) and load the daw to verify it's working still. keep going until it crashes like this again.
     
  7. Pranchi

    Pranchi Newbie

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    chances that, S4 registration was not properly worked OR this version has any issue with your PC

    better, make a complete uninstall with Revo Uninstaller, then install again... if same result, install the previous version. IF it works, then the new version .exe have the issue..
     
  8. BEAT16

    BEAT16 Audiosexual

    Joined:
    May 24, 2012
    Messages:
    3,279
    Likes Received:
    2,505
    Best Answer
    How To Completely Remove Studio One - Windows

    There may be an occasion when you need to completely remove every trace of your Studio One installation on a Windows PC - perhaps you are having issues and want to try a complete reinstallation.

    In this article we are going to tell you how to nuke your Studio One installation. Before doing any of the following BACK UP. Just to be sure you read that then here it is again BACK UP all the files we are going to tell you to remove.

    There are applications that you can use to remove programs on Windows but even these will leave some remnants behind - the way in this article WILL remove your install as if you had never installed it. You can leave all the content you have installed for Studio One as this will not affect nuking your install and to download it again is both time consuming and unnecessary.

    The following instructions are for Windows 7, the exact procedure might differ slighlty if you are using a different version of Windows. First, perform a regular uninstallation of Studio One: open the Control Panel, choose "Programs and Features", locate Studio One and click on "Uninstall". This removes already most of the program, but there will be a few things left which are not removed by the uninstaller. In order to be able to remove them, we need to make hidden files and folders visible first.

    Open the Windows Explorer, click on "Organize", and select "Folder and search options". Select the "View" tab, and in the "Advanced settings" window, scroll down to "Show hidden files, folders and drives". Check that option, and hit OK.

    Now you will be able to see all hidden folders and files on your system. If you do this for the first time, you might be a little surprised Navigate to the following folders, and delete the folders called PreSonus:

    C:/ProgramData/PreSonus
    C:/Users/Name-of-your-PC/AppData/Roaming/PreSonus

    As the last step, we'll need to delete an entry in the Windows Registry. Open the start menu, and type "regedit" into the search field. Click on the entry that appears, this will open the Registry Editor. Navigate to the folder "HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/PreSonus, and delete it. Please only perform this action if you are sure about what you are doing. If you are unsecure about it, we recommend that you leave the Windows Registry alone.

    If you have performed all these steps, you will have removed Studio One completely from your PC. Restart your computer to finish the cleaning action.

    Then, go ahead and install Studio One from your PreSonus account. You will be asked to authorise your installation when you launch it. If your sound sets and songs have been put on an external drive then you'll need to go in and reset those locations. Doing the above is a last resort, but if you are having crashes and other issues then this may solve the issues.
     
  9. ghostwriter

    ghostwriter Noisemaker

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    55
    Likes Received:
    5
    That worked! Thank u so much!! :metal::drunks:
     
Loading...
Similar Threads - Studio Keeps Resetting Forum Date
FL Studio on MAC keeps going back to Trial mode?! FL Studio Aug 5, 2019
Studio One Audio keeps freezing other software Studio One Jun 4, 2018
Kontakt keeps forgetting kontakt library position in Studio One Studio One May 26, 2015
Kontakt crashes FL Studio Kontakt Yesterday at 1:27 PM
FL Studio crashes after a few minutes of using omnisphere. Omnisphere Sunday at 2:24 PM
Loading...