( SOLVED ) Impossible to run keygens on my Windows 10 PC...im getting depressed!

Discussion in 'PC' started by vpmitchell, Oct 21, 2017.

  1. vpmitchell

    vpmitchell Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Im a guy who generaly knows how to fix computer related problems. through here or Google, one can easyliy find a fix.
    Not this time...
    Title says it all : I run Windows 10 Pro and my problem is that I cant run keygen's on my computer, at all!
    Ive tried about every possible solution I could find on the net, but without sucess.
    - disabling windows defender
    - disabling windows defender security
    - data execution prevention
    - run as administrator
    - compatibility mode
    etc etc...
    The keygens have a blue and yellow shield on the icons. ( windows defender maybe ? ) But ive disabled it...
    I tried running the keygens on my wife's computer, they work fine ( shes also on windows 10 ) Some keygens need to run from where the music stuff is installed...so its a no go.
    Im really our of clues here, really dont know what to do...if anybody would chip in, it would help me tremendously!!
    VP
     
    Last edited: Oct 21, 2017
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  2.  
  3. stoiximan

    stoiximan Kapellmeister

    Joined:
    Dec 8, 2013
    Messages:
    99
    Likes Received:
    64
    How did you disable defender?I my self use a tool called destroy windows 10 to clean all the microsoft junk spying shit and have no problem.Give it a go and tell me what has happend.I use no antivirus on my pc but i am carefull what i am installing and web pages i visit.My guess is that its windows defender or any other antivirus you use
     
  4. vpmitchell

    vpmitchell Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Thats the thing, i have no antiviruses installed! I even disables Smartscreen, putting eveything security related to off! Still cant
    run those damn keygens....im really getting pissed off @ Windows 10....im clueless...and ive been around computers since around 1999.

    I kind of like the name destroy windows 10...lol. Reflects my exact feelings towards that shit OS as of now.

    i dont like to use third parties appz like that...in my experience its worse than without it
     
  5. twoheart

    twoheart Platinum Record

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    600
    Likes Received:
    274
    Location:
    Share many
    I have never had these problems. The first thing after installing windows is to delete and disable MSs "security features" and "user experience" tools. Like @stoiximan does. I don't use any Antivirus for years now, just a sandbox to test suspect files.
    It MUST be a problem with antivirus or internet security programs. Or defender isn't really disabled and running in the background.
     
  6. twoheart

    twoheart Platinum Record

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    600
    Likes Received:
    274
    Location:
    Share many
    It's not Windows 10. It's you.

    When you lost control about your machine in this way, it's your fault, not the OSs.
    You didn't disable defender correctly, or you installed antivirus. Or you leave your pc open for other people to install something without your knowledge.

    When you don't know, whats going on on your PC now, it's better to install Windows from scratch to get control again.
     
    Last edited: Oct 21, 2017
  7. vpmitchell

    vpmitchell Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    What? i have NO anti viruses on my computer mate
     
  8. DanielFaraday

    DanielFaraday Platinum Record

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    546
    Likes Received:
    191
    Try to update your system to the current one.
    What was the dist? Vanilla or custom bs build?
    Never seen this before on ANY windows. My win 10 works better and better after every update. So i guess the problem is on your side.
     
    Last edited: Oct 21, 2017
  9. vpmitchell

    vpmitchell Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Oh im willing to be the culprit...who cares! I just want some help to solve this headache problem!

    Daniel this is the build i have : Windows RS2 10 Build 1703-15063 Fast Ring X64 April 2017
     
  10. chippy33

    chippy33 Kapellmeister

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Messages:
    146
    Likes Received:
    43
    Try running them in sandbox enviroment. There are numerous sandbox progs for windows 10 out there.
     
  11. swavenation

    swavenation Ultrasonic

    Joined:
    Aug 22, 2017
    Messages:
    90
    Likes Received:
    23
    Windows firewall maybe?
     
  12. famouslut

    famouslut Rock Star

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    743
    Likes Received:
    449
    Sounds like it's prolly permissions or av / firewall. Try take ownership (search) and/or check startup & services for what's running in bg. Prolly windoze not letting ya turn off stuff that u should rly turn off. Or not admin acct? Might be worth running windoze fw / defender / wtf & changing stuff so ya can run kg? Dunno, don't use em. Or install other fw/av temp so ya can do similar. Or just nuke all that spyware stuff?
     
  13. TW

    TW Rock Star

    Joined:
    Dec 10, 2016
    Messages:
    504
    Likes Received:
    310
    My defender is running and i have never had a problem with it. Avast is crying if i wanna use a keygen. Windows 10 defender never ever had a problem with a keygen. Sounds more like a permission problem.
     
  14. Maizelman

    Maizelman Platinum Record

    Joined:
    Jun 19, 2017
    Messages:
    393
    Likes Received:
    222
    Location:
    Maizelheim
    Care to share a screenshot with us? :dunno:
     
  15. thecow

    thecow Guest

    Which keygen(s) is it ?
    Maybe it's the recent R2R host thingy that prevent you from running it if it doesn't detect added addresses in your hosts file, R2R .cmd might not have fully worked due to security settings/permissions on your host file.

    Otherwise I would try to disable defender in local group policy (gpedit.msc), to make sure the service is not running.

    Or maybe try booting and running the keygen in safe mode, if possible...

    "Windows RS2 10 Build 1703-15063 Fast Ring" looks like INSIDER version no? maybe also try an "in place upgrade" with a regular version.

    This is the just the "run as administrator" icon I think, which is normal on a keygen.

    One other thing I would try, I sometime use a small dos program called runasTI (run as trusted installer), with which you can run a program as "trusted installer", very usefull, that saves me from changing security options in the registry adding administrators etc. (use it with caution guys!!!) https://github.com/jschicht/RunAsTI

    Good luck!
     
    Last edited by a moderator: Oct 21, 2017
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  16. vpmitchell

    vpmitchell Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Mainzelman here is what i mean

    [​IMG]
     
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  17. thecow

    thecow Guest

    like I said, run as administrator, normal...
     
  18. vpmitchell

    vpmitchell Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    the cow :

    Checked the hosts file, theres nothing in there. Is it supposed to have something? Up to now i didnt need to block off anything.

    I allready did disable Defencer through local group policy. Ill try the safe mode option.

    Why use with caution the runasTI app ?

     
  19. Vaijj

    Vaijj Producer

    Joined:
    Feb 24, 2012
    Messages:
    265
    Likes Received:
    144
    DO have a look in control panel/system & security/Security & Maintenance. Is there any warnings? Have a look in the security section and see if Any virus app is showing under firewall & Virus Protection.

    You should also have a look in settings/update & security/Windows defender and see if its on or not. For some reasons you sometimes have to turn it on or off to get it to scan occasionally, it isn't meant to come on by itself by default.

    I will be very suprized if it has anything to do with the file or keygen itself.
     
  20. thecow

    thecow Guest

    The latest R2R releases contain a .CMD called something like R2R_IS_AGAINST_BUSINESS that add some addresses in your host file and I think you can't run the keygen (or is it the setup?) if addresses hasn't been added...That's why I asked which keygen you can't run.

    I meant just use for specific things like this because it's a very powerfull tool...

    Doubt it but good idea...

    if he disabled via gpedit like it seems, he can't activate it anyway and even the services are not running...so just checking taskmanager and verify they are not showing is enough I think.
     
    Last edited by a moderator: Oct 21, 2017
  21. vpmitchell

    vpmitchell Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Jesus fu****ng christ....even in safe mode the keygen wont work! In Safe Mode the yellow & blue shield has disappeared, guess its normal.

    Its actually a keygen by R2R for Native Instruments Massive 1.5.1...kind of old. Ive never seen that .CMD file...know where i can get it?

    For keygens that requires a challenge & response code , i got away with running them on my wife's computer. But keygens that require activation through system ID like this one, im cooked.
     
Loading...
Similar Threads - SOLVED Impossible keygens Forum Date
Studio One 4.1 lunch problem (solved) Studio One Oct 28, 2018
Virus Ti soundset set up;How to?(SOLVED) Synthesizers Oct 20, 2018
AKAI MPK 88 with Live 10(Solved) Soundgear Oct 8, 2018
Focusrite 18i8 - worst piece of ...... I´ve ever bought! (Solved) Computer Hardware Sep 30, 2018
Kontakt 6 dilemma! (Solved) Software Sep 29, 2018
Loading...