[SOLVED] Focusrite Liquid Mix working on Windows 10 x64

Discussion in 'Computer Hardware' started by Bunford, May 9, 2016.

  1. Sorin

    Sorin Newbie

    Joined:
    Nov 11, 2020
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    To revive an old thread,just tried the Bunford's solution in post no.18 and it works.I'm using Windows 10 Pro 20H2 OS built 19042.630 installed on a (older) HP Z400 Workstation,firewire card w/VIA chipset and Reaper 6.15 DAW. Followed the above instructions and everything works like a charm.
    One more (stupid & noobish) question,though:after the sucessful installation of the entire story,do I have to revert the "disable driver signature enforcement" as presented on pt. 5 (enable again this option?) or should I let it disabled?
    Thanks and cheers!
    Best,
    S
     
    Last edited: Nov 12, 2020
  2. Fernando c

    Fernando c Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2020
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    im trying this on a win 10 pro 64bit OS (1909) with an Asus crosshair v formula z with 32gb ram and AMD FX 8350 @4.01ghz to a SIIG pci e firewire card (Texas Instruments) that works well onto a focusrite liquid saffire 56 + Cubase 10.5.

    but still cant get to work the liquid mix, so im gonna try to reinstall windows from scratch then install the gear first to see if that might help.
     
  3. Bunford

    Bunford Audiosexual

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Messages:
    1,426
    Likes Received:
    565
    I have just left it disabled. Just take notice of what drivers you install in future, though for 99.99% of people it won't make a difference to leave it disabled.

    All having it on does is to only allow Windows to install drivers that are properly signed and validated by Microsoft.
     
  4. Fernando c

    Fernando c Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2020
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0

    i think im clueless trying to follow step 3,4 & 5 simply because i cant find the way to do it just right, since i'm missing his path "Start > Settings > Update & security > Recovery > Advanced startup > Restart now



     
    Last edited: Dec 4, 2020
  5. Fernando c

    Fernando c Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2020
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    i only find a dead end at Advanced Startupin fact there is no Restart now thing anywere there, any help?
     
  6. Bunford

    Bunford Audiosexual

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Messages:
    1,426
    Likes Received:
    565
  7. Fernando c

    Fernando c Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2020
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
  8. Fernando c

    Fernando c Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2020
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
  9. lo_groove

    lo_groove Newbie

    Joined:
    Jan 7, 2021
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    THANK YOU SO MUCH!!!! After finding this link through a powercore forum, hearing about your love for the liquidmix, and listing to some VERY impressive head to head samples vs UAD i decided to give it a go... got it up and running great on Windows 10 bootcamped on a Mac Pro could not be happier!
     
  10. Zergei72

    Zergei72 Newbie

    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    43
    Likes Received:
    2
    Any chance to get this device working on Windows 11 x64 ; Have A VIA - Chipset, changed to 1394 OHCI Legacy Driver, as advised .
    I get only one instance in REAPER v6.43, then the trouble begins ... hardware reset, etc .
    What about the Liquid Mix - plugins for Pro Tools 2021 ... Worth A Shot ?

    - Z -
     
  11. insomnia

    insomnia Member

    Joined:
    Aug 8, 2017
    Messages:
    85
    Likes Received:
    14
    Great instructions works a charm thanks
     
    Last edited: Feb 23, 2022
Loading...
Loading...