Serum

Discussion in 'Software' started by spacetime, May 19, 2016.

  1. spacetime

    spacetime Platinum Record

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    418
    Likes Received:
    169
    Serum, why you do this? Noo

    [​IMG]

    Please Serum, no.. i love you Serum .. <3 no please dont leave me
     
  2.  
  3. TinTin

    TinTin Platinum Record

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    723
    Likes Received:
    180
    you should buy it , than it wont happen .
     
    • Agree Agree x 5
    • Disagree Disagree x 3
    • Interesting Interesting x 1
    • Creative Creative x 1
    • List
  4. thantrax

    thantrax Audiosexual

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    2,518
    Likes Received:
    2,605
    Location:
    Italy
    You have been...
    [​IMG]
    (shit happens) :)
     
  5. neo lover

    neo lover Kapellmeister

    Joined:
    Nov 13, 2011
    Messages:
    140
    Likes Received:
    68
    No need to buy it - Ignore the moralists -

    There is another release that repaired that issue -
    The first release I had used to do the same -
    In the end I kept a text document with the serial number on my desktop to speed up the continuous re-inputing of it -
    But as I say - There is a new release and that issue is gone so go check Audioz :wink:
     
  6. graphixsounds

    graphixsounds Newbie

    Joined:
    Feb 16, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    which release fixes this problem? im having the same problem with my copy of serum. is there a hidden folder to properly uninstall the program to keep it from time bombing?
     
  7. somethin

    somethin Member

    Joined:
    May 8, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    11
    Afaik, all Serum releases on AudioZ were DMCAed
     
  8. Cav Emp

    Cav Emp Audiosexual

    Joined:
    Dec 7, 2014
    Messages:
    2,124
    Likes Received:
    1,749
    If you're using a cracked version (Which I'm guessing you must be) this happens when you save presets. There was a keygenned release after this that was supposed to have fixed the issue. If it detects a crack it deletes your license file when you save a preset. So if you have Ableton Live, just save it as an instrument rack instead of a Serum preset. Problem solved.

    This still happened to me for a while even after I bought Serum. Sometimes it still has to rebuild the library when I save a preset, no matter how many times I delete user.dat and enter my legit serial. Kind of a pain in the ass tbh
     
    • Like Like x 1
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  9. spacetime

    spacetime Platinum Record

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    418
    Likes Received:
    169
    just bsing

    dont worry guys, steve duda has blessed us with easy use

    its bit of nagware if you save a preset but of course, its totally worth the price of under 200

    even with live lite 9 (or any vst host) and ONLY serum you would have a complete daw with a very versatile synth and lots of great effects

    Of course you can use the nagware version if you pass the build in intelligence test..

    I have the April Version, low cpu usage even at 4x

    Among the best vsts for sure
     
  10. T4b

    T4b Member

    Joined:
    Feb 25, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    15
    Location:
    Germany
    I´m sorry for not knowing your language entirely. To me that seems like an odd deal. That protection of Serum seems like aiming to annoy legit users. You are alright with that?

    Haha .. funny. I agree with you. You`re making jokes, aren´t you?
     
  11. Cav Emp

    Cav Emp Audiosexual

    Joined:
    Dec 7, 2014
    Messages:
    2,124
    Likes Received:
    1,749
    No need to apologize. I didn't realize I was writing to someone whose first language is not English, or I would have tried to use simpler sentences.

    It's not supposed to happen to legit users. It just happens to me occasionally because I used to use the crack. Maybe a left over registry entry or something? I'm not really that smart with computers.

    It seems to happen less and less often though. Hopefully it will eventually just go away. It would be weird for me to ask Steve Duda about it.
    "Hey... I used to steal your synth but now I don't. How do I get rid of the copy protection?" :)
     
  12. spacetime

    spacetime Platinum Record

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    418
    Likes Received:
    169
    Garbage bin has been around long enough to know whats up

    [​IMG]
     
  13. Milton Vega

    Milton Vega Noisemaker

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    4
    That's no problem, just use the keygen :bash:
     
  14. pimpdrop

    pimpdrop Ultrasonic

    Joined:
    Oct 4, 2012
    Messages:
    161
    Likes Received:
    22
    My legit copy does this often so I keep my serial saved an a text file on my red top. It is annoying. Never used the k'd either.
     
  15. Oysters

    Oysters Audiosexual

    Joined:
    Jul 29, 2015
    Messages:
    862
    Likes Received:
    987
    Location:
    Oxford, England
    i get similar problem with a legit copy z3ta+2
    i happens so often, and re-authorising cakewalk stuff can sometimes be so tedious, that i have just given up on using it :(
     
  16. AwDee.0

    AwDee.0 Kapellmeister

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    259
    Likes Received:
    48
    steve is a cool dude. i think he'd tell ya.
     
  17. spacetime

    spacetime Platinum Record

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    418
    Likes Received:
    169
    For all the people stating that your legit soft does this shit, ASK the companies/developers in question how to get rid of this annoyance.

    Alternatively name your garbage bin after your favorite license key or other desktop kung fu

    Also, there are payed user forums for Serum, you can ask about your most intimate problems there if you are too shy to talk to long haired blondes directly.
     
  18. Oysters

    Oysters Audiosexual

    Joined:
    Jul 29, 2015
    Messages:
    862
    Likes Received:
    987
    Location:
    Oxford, England
    i wish it were that simple but i think cakewalk command centre is such a nightmare and the response codes you seem to need make it harder than just renaming the trash bin (but good idea by the way!) to a single serial.

    also cakewalk have never responded to me.

    i'm guilty of going off topic so i'll shuddup now
     
  19. jayxflash

    jayxflash Guest

    I never had that sort of problems with Serum. Did you check the support forum on Xfer website? Also Steve is really helpful in these cases, you should try and reach him on twitter or support.
     
Loading...
Similar Threads - Serum Forum Date
Spire 4 Serum Selling / Buying Tuesday at 8:02 PM
Need newest official Serum Installer Software Feb 8, 2021
Serum presets problem Presets, Patches Dec 9, 2020
Cheap Xfer Serum Presets Selling / Buying Nov 27, 2020
which one sounds better : serum or vital / POLL Software News Nov 27, 2020
Loading...