Serum unable to find any subfolder

Discussion in 'PC' started by KernelPainic, Aug 15, 2019.

  1. KernelPainic

    KernelPainic Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I've recently attempted to install Olymoon's Xfer Serum & Serum FX Update 127b2 - SN + Fix- WIN from AZ, but upon installation everything works fine using a standard R2R Keygen, but serum cannot find the preset, wavetable or noise folders (they are at their default location with all their contents) my previous version of serum (1.21b3) did not have this issue. Anyone think they can help me ? I've tried removing everything related to serum and do a fresh install but it does not work, with or without the fix.
     
  2.  
  3. Moogerfooger

    Moogerfooger Rock Star

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    598
    Likes Received:
    330
    This is my biggest gripe with Duda's plugin. All that coding & he couldn't allow the plugin to search nested folders.
     
  4. quadcore64

    quadcore64 Platinum Record

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    620
    Likes Received:
    256
    My Working setup is:

    Y:\Plugins\VSTi\Xfer Records\Serum Presets
    Effect Chains
    LFO Shapes
    Noises
    Presets
    Skins
    System
    Tables

    I have one 3rd party library installed so far
    Serum Presets\Presets\Analog Dreams - Vintage Vol. 1

    The tables for this library are in
    Serum Presets\Tables\Analog Dreams Tables

    Had to reinstall
    Install_Xfer_Serum_Update_127b2.exe & Install_Xfer_SerumFX_Update_127b2.exe
    Used serial# from Xfer_keygen instead of included patch.

    Works perfectly so far!
     
  5. KernelPainic

    KernelPainic Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    The issue is... My setup is identical D:, I just use my C drive instead of Y...
     
  6. quadcore64

    quadcore64 Platinum Record

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    620
    Likes Received:
    256
    If you used the patched dll files from the most current release, reinstall & use either the provided serial numbers from the 2 most recent releases or, use the R2R Xfer_keygen to generate a serial number.

    My problem with the patched files was an incomplete GUI.
     
  7. r4e

    r4e Rock Star

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Messages:
    377
    Likes Received:
    441
    Go to "C:\Users\ your account name \AppData\Roaming\Xfer\Serum"
    and open the Serum.cfg file with notepad or a similar txt editor.
    Scroll down to the end and it should show you the path where the presets go.

    Here it's "C:\Users\ your account name \Documents\Xfer\Serum Presets"
    and the subfolders look like this:

    [​IMG]

    If you need any further help, write me a PM, can send you the full serum installer with presets and stuff.
     
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  8. KernelPainic

    KernelPainic Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Yeah, the problem seems to be in the config file, It's fucked up...
    [​IMG]
    @r4e could you be kind enough to show me your config file ? I'd like to see how it has to be structured exactly...
     
  9. r4e

    r4e Rock Star

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Messages:
    377
    Likes Received:
    441
    Ye, the last lines are:

    [​IMG]

    At line 40 the skin is set and at line 42 the presets path.

    So you just have to navigate to your presets path, copy the the path name and paste it
    into the empty square bracket.
     
  10. KernelPainic

    KernelPainic Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    This does not seem to fix it :/
     
  11. KernelPainic

    KernelPainic Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    @r4e, do you have any other idea to what could be causing this ?
     
  12. r4e

    r4e Rock Star

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Messages:
    377
    Likes Received:
    441
    Is your presets folder located in Documents?
    You could also open Serum's menu and select "rescan folders on disk"

    [​IMG]
     
  13. KernelPainic

    KernelPainic Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    @r4e I get this message when rescanning aswell as when I open Serum, I kept everything at default location (Documents)
    [​IMG]
     
  14. r4e

    r4e Rock Star

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Messages:
    377
    Likes Received:
    441
    But is there a folder named Tables inside that Serum Presets folder?
     
  15. KernelPainic

    KernelPainic Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Yes, there are all the files there needs to be, I've been using Serum for a year and this problem just happened with this release, my Serum Presets folder has everything it should :/
     
  16. quadcore64

    quadcore64 Platinum Record

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    620
    Likes Received:
    256
    Possible solutions -
    Make certain directory as write privileges.
    Try deleting config file & reload Serum to generate a new config.
    Reinstall without using latest patched files using only serial# to activate
     
  17. KernelPainic

    KernelPainic Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Those are the things I read about and tried, none worked :/
     
Loading...
Similar Threads - Serum unable find Forum Date
HELP:Unable to Load Serum Mac / Hackintosh Oct 7, 2016
Serum R2R,Error Keygen in MacOS Software Aug 3, 2019
Installing legit Serum over cracked Serum Software Jul 21, 2019
Serum, can't type values (Ableton 9/10) (Windows7) Software Jul 6, 2019
What version of Serum comes with SerumFX? Software Jun 20, 2019
Loading...