R2R hosts file failed

Discussion in 'Software' started by sthlm808, Apr 28, 2018.

  1. sthlm808

    sthlm808 Newbie

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    I got some vsts from R2R with that special expectation to ban a website. A cmd file that writes in webaddress into the hosts file helps to do it. The problem is that whatever i do - with the cmd or manualy writing - i cant install the plugins it keeps telling me to change the hosts file first. Does it matter that my PC is offline ?
     
  2.  
  3. elixter

    elixter Kapellmeister

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Messages:
    105
    Likes Received:
    44
  4. TonyG

    TonyG Guest

    Run CMD as administrator
    Check Windows>System32>drivers>etc>hosts and make sure the following has been added in this order:
    127.0.0.1 www.r2rdownload.com
    127.0.0.1 www.elephantafiles.com
    127.0.0.1 www.r2rdownload.net
    If the entries are not in host file, edit with notepad or another editor. Save.
    Turn off and reboot your machine.
     
    Last edited by a moderator: Apr 29, 2018
  5. tzzsmk

    tzzsmk Audiosexual

    Joined:
    Sep 13, 2016
    Messages:
    1,289
    Likes Received:
    752
    Location:
    Heart of Europe
    sounds like you're using some antivirus which is locking the hosts file
     
    • Like Like x 1
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  6. AntagonistHero

    AntagonistHero Member

    Joined:
    Oct 9, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    10

    Following the post below that shows how to get to the host file, don't forget to right click > properties > and make sure read-only is unchecked otherwise it will not allow you to make changes, even if you follow the admin step.
     
  7. EddieXx

    EddieXx Rock Star

    Joined:
    Sep 13, 2015
    Messages:
    770
    Likes Received:
    458
    drag the host file to the desktop as a copy, edit it, save it and then drop it back into the etc folder and overwrite the original.
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
    • List
  8. midi-man

    midi-man Audiosexual

    Joined:
    Sep 25, 2013
    Messages:
    1,175
    Likes Received:
    606
    Win 10 will lock the host file by default. WIn 7 no. Right clickk on the hostfile and select edit or open as admin
     
    Last edited: Apr 29, 2018
  9. jonmoi

    jonmoi Noisemaker

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    34
    Likes Received:
    5
    I could be stating the [email protected]#$$%^& obvious here but I found out the hard way

    When opening your HOST file make sure that you are running Notepad as Administrator. Its the only way you can save your HOST file as .file. If you don't run Notepad as Administrator it will save the HOST file as .txt NOT .file which won't work.
     
    • Agree Agree x 1
    • Disagree Disagree x 1
    • List
  10. panaman

    panaman Ultrasonic

    Joined:
    Jul 8, 2017
    Messages:
    122
    Likes Received:
    27
    i think we need a hostfile emulator.
     
    • Funny Funny x 1
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  11. TonyG

    TonyG Guest

    That is incorrect. You open the host file. You edit the host file and when you "save" it, the current file type is the default. That is the reason why you have the option to "save as", just in case you want to save to a different file type. That works for every file.
     
  12. DJK

    DJK Rock Star

    Joined:
    Nov 23, 2017
    Messages:
    888
    Likes Received:
    404
    Location:
    felixstowe england
    you need a host file editor, if you want it send me a pm and ill upload for you
     
  13. Exidus

    Exidus Rock Star

    Joined:
    Dec 21, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    374
    • Like Like x 3
    • Love it! Love it! x 1
    • List
  14. Olymoon

    Olymoon MODERATOR Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Messages:
    3,236
    Likes Received:
    1,988
    It does not matter that your PC is off line

    Your host file may be protected by your antivirus. (It was the case for me)
    If you use any protection program, search in the configuration if there is an option to protect or no the host file.
     
  15. Daskeladden

    Daskeladden Rock Star

    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    901
    Likes Received:
    331
  16. TonyG

    TonyG Guest

    Members, I think we have told the OP enough to solve the problem. Yet the OP has not even shown the courtesy of thanking anyone who has contributed to this thread or simply letting us know whether the suggestions worked or not. :dunno:
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
    • List
  17. panaman

    panaman Ultrasonic

    Joined:
    Jul 8, 2017
    Messages:
    122
    Likes Received:
    27
    this whole thing is a ploy by r2r trying to direct us to pay sites.
    who would even know such sites as elephanta exist if it wasnt for the hosts manipulation?
    and i dont see many willing to pay for somethimg you can get for free elsewhere.
    no wonder r2r cant come up with cracking any more when theyre busy with this bullshit
     
  18. sthlm808

    sthlm808 Newbie

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Sorry for delaying, thanks for the answers.
    None of them works.
    I got no antivirus, my hosts file look exactly like the site upon. R2R cracked softs still ask me to run the cmd.
     
  19. Caddell

    Caddell Newbie

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
  20. Valorouswon

    Valorouswon Noisemaker

    Joined:
    Feb 16, 2017
    Messages:
    123
    Likes Received:
    3
    I would like to thank you all
     
  21. cohds

    cohds Newbie

    Joined:
    Mar 19, 2020
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Yes it works now, even they doesn't mention this '.net' version in orginal folder
     
Loading...
Loading...