problems with the ik multimedia uno synth

Discussion in 'Software' started by gipa1727, Oct 14, 2021 at 5:27 AM.

  1. gipa1727

    gipa1727 Member

    Joined:
    Apr 29, 2017
    Messages:
    40
    Likes Received:
    14
    I want to use the vst editor that the program brings but I can't get sound I pass the video in flstudio of how it does me.. the same thing happened to someone????
     
  2.  
  3. statik

    statik Audiosexual

    Joined:
    Jul 3, 2014
    Messages:
    1,272
    Likes Received:
    554
    Location:
    under your bed
    did you connect the audio output to your audio input device, the USB connector is for midi only, not for audio.

    btw: an editor will never produce any sound or pass through the audio of a hardware synth. you have to select the input channel of your audio interface in the FL studio mixer channel you want to use. and ofcourse connect your synth to that audio input.

    also don't forget to turn on the audio input in asio4all if your on windows.
     
    Last edited: Oct 14, 2021 at 7:06 AM
  4. gipa1727

    gipa1727 Member

    Joined:
    Apr 29, 2017
    Messages:
    40
    Likes Received:
    14
    yes I did everything but the one synth editor is a vst and it doesn't work in flstudio .. that part I don't understand .. sorry my english I use a translator
     
  5. BEAT16

    BEAT16 Audiosexual

    Joined:
    May 24, 2012
    Messages:
    2,559
    Likes Received:
    1,933
    UNO Synth Editor Compatibility
    UNO Synth Editor requires UNO Synth with firmware version 1.1.1 or later.

    How to set up UNO Synth in "FL Studio "

    In FL you can work with the Editor if you set the UNO Synth in MIDI Options on no only Channel and disable the Output. This should be look like this :

    MIDI in: -- MIDI out:--" maybe it works even if you enable the Output. But I don't test that. If editor is open you now can create a Sound like in Standalone mode. But in FL it's not sending notes through the Editor- even if you enable that (Tested with intern sync). But if you not open the Editor and set a MIDI channel for in and output In the MIDI settings and enable UNO synth, it's sending MIDI messages.

    I prefer the "MIDI OUT " PLUGIN. You just need to create all the parameters in the PLUGIN you want to control. It's more work, but it works. Set the MIDI OUT PLUGIN on the same MIDI channel like the UNO synth (on Input) and everything works. Now you can link the knobs to a USB controller and everything works fine.

    https://cgi.ikmultimedia.com/ikforum/viewtopic.php?f=43&t=20123
     
  6. gipa1727

    gipa1727 Member

    Joined:
    Apr 29, 2017
    Messages:
    40
    Likes Received:
    14
    I did everything but I don't understand this part

    I prefer the "MIDI OUT " PLUGIN. You just need to create all the parameters in the PLUGIN you want to control. It's more work, but it works. Set the MIDI OUT PLUGIN on the same MIDI channel like the UNO synth (on Input) and everything works. Now you can link the knobs to a USB controller and everything works fine.
     
  7. BEAT16

    BEAT16 Audiosexual

    Joined:
    May 24, 2012
    Messages:
    2,559
    Likes Received:
    1,933
  8. gipa1727

    gipa1727 Member

    Joined:
    Apr 29, 2017
    Messages:
    40
    Likes Received:
    14
    thanks for everything but I tried everything and still nothing. and when I dial in midi the one synth throws me a low memory poster restart the machine and keep doing the same .. I don't know what else to do
     
  9. BEAT16

    BEAT16 Audiosexual

    Joined:
    May 24, 2012
    Messages:
    2,559
    Likes Received:
    1,933
    Plrease Install the " Ableton Live " DAW or Studio One

    UNO Synth Tutorial 7: UNO Synth Editor DAW Integration
     
  10. ashrobski

    ashrobski Newbie

    Joined:
    Jan 30, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    The synth editor is simply a way to dig into the UNO synth engine, it is not a version of the UNO synth for your DAW. It is simply more parameters for your synth, available via the vst. To get it to recognise the synth you must use Internal clock, the UNO's clock. You can do this via the vst Editor.
     
Loading...
Similar Threads - problems multimedia synth Forum Date
Kontakt 6.6.1 Library Activation problems Kontakt Oct 5, 2021
Problems with Waves Plugins not saving settings Software Sep 10, 2021
Problems with deepbrid? Internet for Musician Sep 1, 2021
(Solved)Problems with native instruments products big sur Software Aug 4, 2021
UAD Arrow / TC Helicon Critical Mass / TASCAM US-16x08 - Routing Problems Soundgear May 12, 2021
Loading...