No sound with videos in Sequoia 15

Discussion in 'Samplitude' started by Olymoon, Dec 5, 2019.

  1. Olymoon

    Olymoon MODERATOR Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Messages:
    3,161
    Likes Received:
    1,906
    Hi
    I'm trying to edit the sound of videos from live concert in Sequoia 15.
    When I drag and drop a video I can see it, and when I hit play, I can even see the metters from that track moving, but the master metters are not moving and I cant listen to the sound.

    I'm using the basic 2 tracks 2 aux template.
    Video formats are .mov and .mp4.

    With this same template, if I add a synth plugin, I hear it's sound.

    So I dont know what can be the problem.

    Any experienced member could give me an advice?

    Thanks in advance
     
    Last edited: Dec 5, 2019
  2.  
  3. boomoperator

    boomoperator Platinum Record

    Joined:
    Oct 16, 2013
    Messages:
    365
    Likes Received:
    166
    It may be a codec problem. I would use .wav audio. Right now, the video might use another audio codec. Also check the sample rate of both the file & the project, they need to match..
     
    • Agree Agree x 1
    • Useful Useful x 1
    • List
  4. Olymoon

    Olymoon MODERATOR Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Messages:
    3,161
    Likes Received:
    1,906
    Hi boomoperator, thanks a lot for your reply.

    I finally solved the situation once I updated to Sequoia 15.2.2.388 version. Everything is working perfectly now. :wink:
     
Loading...
Similar Threads - sound videos Sequoia Forum Date
Videosoftware which cuts video and/or sound? Software Dec 15, 2016
Recording/saving videos from adsrsounds.com not possible? PC May 14, 2016
Audio soundwave for Music Videos Working with Video Jan 21, 2015
Sound and Synthesis (4 videos series + EduSynth) AudioSex Academy Jun 29, 2013
Soundcloud Alternative 15GB for Free..it can even play videos Industry News May 21, 2013
Loading...