Midi Question

Discussion in 'FL Studio' started by Undani1991, Jun 1, 2020.

  1. Undani1991

    Undani1991 Newbie

    Joined:
    Mar 6, 2020
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    Is there a way to record midi without it being affected by tempo? I have to record some keyboards on top of a song that has too many changes in tempo and and time signature, i want to just record it, and i dont have a keyboard to donit by audio just a midi controler...any ideas?

     
  2.  
  3. Trurl

    Trurl Rock Star

    Joined:
    Nov 17, 2019
    Messages:
    702
    Likes Received:
    364
    ??
    Yes, just turn off the metronome, ignore the tempo setting of your DAW or whatever, and play. Not sure I understand the question.
     
  4. gatus

    gatus Kapellmeister

    Joined:
    Mar 4, 2014
    Messages:
    70
    Likes Received:
    41
    ??? :( :( :rofl::rofl:
     
  5. Undani1991

    Undani1991 Newbie

    Joined:
    Mar 6, 2020
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    what i meant was, when i record a song, the midi has its own tempo assing to the track if i export the midi it stays in the tempo that was recorded and dont fit the song
     
  6. Kuuhaku

    Kuuhaku Ultrasonic

    Joined:
    Nov 23, 2019
    Messages:
    199
    Likes Received:
    38
    Best Answer
    Record it, get everything in the right time and consolidate the midi pattern without exporting it
     
  7. Undani1991

    Undani1991 Newbie

    Joined:
    Mar 6, 2020
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    thanks Kuuhaku
     
  8. Trurl

    Trurl Rock Star

    Joined:
    Nov 17, 2019
    Messages:
    702
    Likes Received:
    364
    Ah- I know how I would approach that in Cakewalk but I don't know what you use...
     
    • Like Like x 1
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  9. orbitbooster

    orbitbooster Producer

    Joined:
    Jan 8, 2018
    Messages:
    241
    Likes Received:
    140
    Not sure about the question, but the easiest way is to ignore daw tempo and grid snap, is more or less like recording on analog tape, playing along the existing track.
     
  10. Baxter

    Baxter Audiosexual

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    3,077
    Likes Received:
    1,896
    Location:
    Sweden
    You can analyze the song and most DAWs will automate tempo track to the fluctuating/rubato tempo of the song (like most songs recorded live or without the use of click). That is, if you still want to use the grid/snap/tempo.

    You can ofc automate manually, both the tempo and the time signature changes.

    Othwewise you just ignore the grid (and metronom) and go by ear.
     
Loading...
Similar Threads - Midi Question Forum Date
Question - Midi control to change VST preset FL Studio Jul 8, 2020
A Question Regarding Recently Released ToonTrack MIDI Packs Presets, Patches Dec 16, 2019
Ableton - MIDI routing questions for the advanced users Live Jan 26, 2018
MIDI Question: CC to Note Working with Sound Jul 29, 2017
EZDrummer MIDI question Software Mar 12, 2016
Loading...