Loading Libraries into Kontakt, Stuck Bad.

Discussion in 'Kontakt' started by Deep_AM, Jan 2, 2018.

  1. Deep_AM

    Deep_AM Noisemaker

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    So I just got my hands on the NI's Symphony Series Percussion Set and have been stuck trying to loading it into kontakt. It is driving me insane. I am on OS X 10.12

    I originally i was v5.6.8 and found that its no longer possible to add libraries. Did an implace downgrade to v5.6.6.

    Tried to add with v5.6.6, kontakt crashes the minute I type my pw in. Not visible in v5.6.6 nor v5.6.8 when i do an update. Kontakt crashes every time i try to add the library.

    Tried v5.6.5 no crash but again not visible in v5.6.8.

    Tried in v5.6.0 adds it and is visible in it only if i keep that session open. If i close kontakt and re-open it the library is not visible. After update to v5.6.8 not visible.

    I tried taking a copy of the v5.6.0 .app file and then doing an install with v5.6.8 ontop. When i open the v5.6.0 app and load the library it shows up briefly as before, but does not show up in v5.6.8.

    I have read somewhere that it could be not visible due to conflicting ID in the .xml file in /Library/Application Support/Native Instruments/Service Center/Symphony Series Precussion.xml. Tried changing the SNPID, no luck.

    I tried using both cracked and strait from NI website versions of Kontakt to add and view, still having the same issues.


    Any help, ideas or what is the official/ recommended way to re-install clean Kontakt between version changes would be appreciated.
     
  2.  
  3. tooloud

    tooloud Producer

    Joined:
    Dec 29, 2017
    Messages:
    150
    Likes Received:
    139
    Location:
    8:15 the time that it's always been
    I don't think Kontakt is the problem. Yes, in a way it is, but my recommendation would be to locate all references to Symphony Series Percussion. xml, plist, bom, pkgs, anything in application support... I use a mac so I don't know if the same applies on a PC. I then clear user caches and go back to step one. Try and load the library into 5.6.6. It will crash. Then open 5.6.8 and the library will hopefully be there.
     
  4. Deep_AM

    Deep_AM Noisemaker

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    Are you able to say where exactly i am looking for these files, i have no idea how to use a mac and the search function is unless.
     
  5. Deep_AM

    Deep_AM Noisemaker

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    Well, good news, bad news.

    Good news is i think i got it to load using an unckracked v5.6.0 .app and having a cracked v5.6.8. For some reason it now shows up and loads.

    Bad news, no idea what i did different this time.
     
  6. Pollice verso

    Pollice verso Producer

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    177
    Likes Received:
    146
    I had same problem. You need change the snpid number of the xml created (when you add the library) for the original number in the nicnt. This worked for me
     
  7. kingchubby

    kingchubby Kapellmeister

    Joined:
    Oct 14, 2011
    Messages:
    135
    Likes Received:
    67
    OSX 10.11.6
    Library crashes in Kontakt 5.6.6 when loaded, but is recognized in Kontakt 5.6.8.
    Weird.
     
  8. tooloud

    tooloud Producer

    Joined:
    Dec 29, 2017
    Messages:
    150
    Likes Received:
    139
    Location:
    8:15 the time that it's always been
    That's the only method that works for me.
     
  9. Deep_AM

    Deep_AM Noisemaker

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    I think that is what did it for me, well fixing up the .xml. When the lib was originally added it has the same SNPID as the nicnt file but that for some reason did not show up. So i changed to some dif, nothing.

    What I did notice was my .xml was missing a few lines in the ProductHints section that the nicnt had. Added them in, and since then it seems to work.

    Not sure if thats was it was, as I was messing around a bit at this point.
     
  10. noisyneil

    noisyneil Newbie

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Previously installed libraries are working fine, but attempting to add new ones causes a crash immediately after entering admin password. SNPID matches between .xml and .nicnt, so I'm kind of at a loss.
     
  11. jazzzz

    jazzzz Member

    Joined:
    Mar 13, 2018
    Messages:
    93
    Likes Received:
    19
    Use Kontakt 5.6.0 app to add library.
     
  12. noisyneil

    noisyneil Newbie

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I'm using 5.6.6, which was working before I upgraded to Mojave.

    EDIT: just tried 5.6.0 and it works! Thanks!
     
    Last edited: Oct 27, 2018
Loading...
Loading...