Kontakt v5.4.2 can't locate Cinebrass

Discussion in 'Kontakt' started by victorulez, Dec 5, 2014.

  1. victorulez

    victorulez Newbie

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    hi there. i've installed the unlocked version of Kontakt 5.4.2, updating from v5.4.1, and it seems to work fine...
    BUT some of the libraries has disappeared from the browser on the left. Some of theme can be added again BUT not the cinebrass core and pro.
    i've removed the libraries from the browser and deleted the preferences. it works since i close and relaunch kontakt. when i restart the software, it can't locate cinebrass.
    it happens both in stand alone and plugin mode.
    i've tried all the solutions i've found here in the forum, but it's still not working.
    Does anybody know how to fix it? thank you.
     
  2.  
  3. boogiewoogie

    boogiewoogie Producer

    Joined:
    Sep 15, 2012
    Messages:
    352
    Likes Received:
    118
    Is it looking for an nicnt file?

    Or is it looking for something else?

    My Cinebrass Pro was looking for
    "CineBrass Pro.nkr"

    I only had "CineBrassPro15.nkr" so I just made a copy of that and renamed it. Then it worked.

    Cinebrass Core I also had the problem with that it said "library content not found" but I did manage to fix it by removing the library, deleting the XML file, updating Service Center to the latest version, and then adding the library again.
     
  4. studio5599

    studio5599 Kapellmeister

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    895
    Likes Received:
    70
    I've had the same prob here, then i delete and reload it now it says missing lib file So cleary some thing is wrong with this pack Dunno :dunno:
     
  5. zero-frag

    zero-frag Kapellmeister

    Joined:
    Feb 2, 2014
    Messages:
    320
    Likes Received:
    46
    I remember a while back on my previous computer, I had to add Cinebrass everytime I launched Kontakt. It would dissappear every time. I remember I fixed it after messing around with the names of the nicnt files so I probably did what BoogieWoogie, try that *yes*
     
  6. happyforever_1995

    happyforever_1995 Newbie

    Joined:
    Nov 19, 2014
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    1. You need Tool Add any Library for Kontakt?
    Kontakt Library Manager V3.0

    2. You need Download Any Library for Kontakt?
    - Please Search Text "Kontakt Library" in Az
    3. Az up to date any Library and Free *yes*

    Good Luck :wink:
     
  7. studio5599

    studio5599 Kapellmeister

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    895
    Likes Received:
    70
    phong mix yeh have it done that its just damn cinebrass lib with this strange problem
     
  8. victorulez

    victorulez Newbie

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Sorry, I forgot to say i'm on mac (10.9.5).
     
  9. victorulez

    victorulez Newbie

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    SOLVED !!! Thank you BW
     
  10. wicked

    wicked Newbie

    Joined:
    Jan 6, 2013
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    I also have a problem with CineBrass library (I don't know if it's Pro or Core or whatever, it's 8Gb).
    I don't have .nicnt file, I just have these in the dir:
    CineBrass.nkc
    Cinebrass_info.nkc
    CineBrass.nkr
    Cinebrass_info.nkx
    In the instruments dir I have 12 nki files and 8 nkm files in the Multis dir.
    When I try to add an instrument, it says: "This patch is encrypted and cannot be loaded unless the respective Library is registered properly."


    Kontakt 5.4.2.245 (r2r) and I don't have problems with other libraries.
    Any help? Thanks in advance!
     
  11. ronin

    ronin Newbie

    Joined:
    Feb 8, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have this exact same problem with CineBrass Core.

    Does anyone know of a solution?

    I've read about replacing .nicnt files and editing plists etc. but I can't seem to get it to work.

    Cheers.
     
  12. victorulez

    victorulez Newbie

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hi there, I'm reuping this post because i've got weird issues with CB pro again...
    that's what i have when i try to load any of its patches

    Schermata 2015-05-06 alle 19.42.45.png
     
  13. spyderspyders

    spyderspyders Newbie

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I'm on mac with Kontakt 5.5.1
    Kontakt was looking for a file called CineBrass PRO.nicnt
    I read on another forum to duplicate CineBrassPro15.nkr
    then to rename it CineBrass PRO.nicnt
    It worked for me.
     
Loading...
Loading...