Kontakt Cracked Vs Legitmate Explanation

Discussion in 'Kontakt' started by OrganicSpaceRaisedMoonBeef, Dec 20, 2013.

  1. tomsrom

    tomsrom Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello anybodys here?:)
     
  2. stoneriver

    stoneriver Newbie

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    THIS IS FOR PEOPLE ON MAC OSX SIERRA - LEGIT PROTOOLS 11 - LEGIT KOMPLETE ULTIMATE 10

    Honestly, I will pay someone $50 via paypal/email transfer if they can walk me through how to run a legitimate and a cracked Kontakt Library at the same time on OSX. I really think this cannot be done on a mac as I have been researching and trying for a month now. It seems that the instructions given are;

    1- Outdated
    2- Not explained clearly for everyone to understand
    3- Very system specific

    Now, I am running a legitimate version of Protools 11 on Sierra with a legitimate version of Komplete/Kontakt. I have some libraries that are not encrypted that I can use with the legitimate version but some cracked libraries such as East West Hollywood, Vienna Strings, Albion/etc won't load on a legitimate copy of Kontakt. Therefore, I need to get a cracked Kontakt. I do not want to get rid of my legitimate Kontakt as I have a ton of legitimate libraries I don't want to lose.

    In the instructions, it is assumed that anyone trying to do this will download an expanded Kontakt package where you can change the files. Well in Dec 2016, any sample library that came out or is coming out won't run on old Kontakt installations. Anytime I get a recent R2R cracked file for Kontakt, it is a pkg file and I cannot change any file names. When I goto install the cracked Komplete, it just tells me I have another copy of Kontakt installed on my system. I am assuming this will overwrite my legitimate copy or I suspect it won't work.

    I am also quite confused about if this whole process applies to AAX or not.

    If this is doable, again, I'll gladly donate some cash to someone provided they can solve this issue for me.

    And Lastly Fuk Mac, Never buying another Mac. I don't have hundreds of thousands of dollars to deal with their restrictions.
     
  3. Misery

    Misery Newbie

    Joined:
    Jan 12, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I support my fellahs up here, i will love to have some help too. The probleme i'v with the R2R is the same, i cannot change the name because of an update .dmg of the cracked version.

    Can i change the name of my legit that is already instaled and then instal the cracked. ( El Captain, Ableton live)

    Much love to yall hope we find a solution to this in 2017

    (yeah fuk mac lately apple is hardcore with me )
     
  4. Vintage_Audio

    Vintage_Audio Newbie

    Joined:
    Jan 28, 2017
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Need help!! CKontakt 565 MAC only works in standalone.

    I have the paid version of Kontakt and Cracked Version. DAW Cubase 9. Every time I try to add a VST paid Kontakt will upload not crackers version, which puts my libaries in demo.

    Any suggestions rather than buy the Libraries?

    Thank you
     
  5. Vintage_Audio

    Vintage_Audio Newbie

    Joined:
    Jan 28, 2017
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Did you ever figure this out?
     
  6. JohnEncore

    JohnEncore Noisemaker

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    16
    Likes Received:
    5
    Folks, I don’t quite see your problems, there’s no need to run both the legit and the cracked version of Kontakt as the cracked one is able to work with any Kontakt library. I recently upgraded to sierra and had no trouble „installing“ the latest Kontakt component file (just replaced it with the older one) - and that’s it.
     
  7. Vintage_Audio

    Vintage_Audio Newbie

    Joined:
    Jan 28, 2017
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Ok so I uninstalled Kontakt and kept Cracked Kontakt. Still not working only via standalone am I able to use it. Cubase is blacklisting the VST. Any suggestions?
     
  8. sisyphus

    sisyphus Platinum Record

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    762
    Likes Received:
    243
    Is there any way then currently to run the latest Kontakt (k'd) on osx?
     
  9. mcrein

    mcrein Newbie

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Sisyphus, (great name by the way..hope it is not reflective of how you feel about your life!) what do you mean by 'latest Kontakt (k'd) on OS X?
    which OS are you running? people i know are running 10.11.6 and have Kontakt 5.6 (k'd)...everything is running fine for them.
     
  10. sisyphus

    sisyphus Platinum Record

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    762
    Likes Received:
    243
    ha, yes, my name IS unfortunately reflective of how I feel my lot in life is! ;)

    I am still running 10.8.5 on my work machines... and making a laptop portable unit, but going to stay on 10.9.5 on that for the time being... so probably just going to install k'd Kontakt 5.5.1 on that (I assume updating from the 5.4 version... ((I have legit NI but out of authorizations...))...

    good to know it's working fine for you gentlemen in the higher OSX's....
     
  11. yoyokihn94

    yoyokihn94 Newbie

    Joined:
    Apr 2, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hello,

    I have desperately been trying to run Kontakt cracked and legit side by side but with no success. Here is what happens in order of what I am doing.

    I am downloading the latest version of a cracked Kontakt (my legit Kontakt is already installed). Then I am adding the .app file (renamed KontaktC) into the Native Instruments folder in applications, and the same for the .dpm and the .vst in their respective folders. When I fire up Ableton, it now shows me 2 x Kontakt in my Vsts both of them bringing up the legit Kontakt. (Bare in mind I have the legit version of the Kontakt player not full Kontakt)

    I have now just replaced the dpm and vst with the cracked versions and I am able to import cracked libraries into the legit without them showing up as ''demo'' however before I import them it does tell me that they are added to the service centre. Is this dangerous? Can NI see this?
     
  12. sisyphus

    sisyphus Platinum Record

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    762
    Likes Received:
    243
    ah, I ran into a similar problem last year, and for the life of me can't remember the solution, ... I do remember that using Kontakt PLAYER is going to be somewhat of a problem... as it is a different thing from Kontakt full obviously... I would recommend picking a lane and using one or the other... which is what I believe I had to do...
     
  13. cemster

    cemster Noisemaker

    Joined:
    Jun 10, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    4
    Dec 10, 2013 This is when the thread has started... WOWZERS...
    I can see why.. It's a lil like a Holly Book old testament style action goin' on here...

    I literally hate the new R2R cracking system simply because I guess I am so deeply invested with a whole lot of samples that don't work with it...

    But then there are some great new stuff...

    So I was looking ways to use both versions in a same machine...

    I haven't yet but I will try the stuff that Guru mentioned here... And some other stuff also mentioned here.. But I'd like to point out that none of the links are working anymore.. They are dead as they can be.. Naturally its been like what, almost three years...

    So one wonders if some of the stuff could be revitalized some how... Like Introninja's windows help thread,

    or these guys:
    "Bunch of links referencing these questions:
    #1
    #2
    #3
    #4
    #5
    #6
    #7
    #8
    #9
    #10
    #11
    "

    Anywways, thank you all for doing such a great job, I mean this is tremendous, really appreciated and will do so more...
     
  14. Isamabravo

    Isamabravo Newbie

    Joined:
    Jun 9, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    hello kontakt guru.
    my problem is the following one:
    On my system (os x 10.12.1) the kontakt version 5.6.6 ked crashes logic (10.3.1) when it load with komplete kontrol, though kontakt without Komplete ,and the stand alone version works perfectly. Any suggestions? Thank you horsemen anyway!
     
  15. Moogerfooger

    Moogerfooger Platinum Record

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    537
    Likes Received:
    297
    I sure hope this post will be condensed and then stickied for ref. Good thread
     
  16. mcrein

    mcrein Newbie

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    I would recommend picking a lane and using one or the other... which is what I believe I had to do...

    so stone roller...what exactly do you mean by the above statement? pick a lane...
     
  17. Rich Mc

    Rich Mc Newbie

    Joined:
    Jul 15, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I was using cracked Kontakt 5.0 to run old (and precious!) sample libraries for a long time. I then switched to my legit copy of 5.5 to run my Spitfire libraries. I manually uninstalled that to reload the crack so I could remix some old tracks. I may have been stupid here but opening up the old logic sessions now - no instruments appear in Kontakt GUI window in any of its instances. I can go into a library and reselect an instrument (if I know exactly which one was used in the first place - which is difficult in some cases unless the track header was precisely labelled) but then Ive also lost the GUI settings and session specific tweeks for that instrument.
    Does anyone know what has happened here or how I can get around it?
    Im also intrigued that you can have the 2 versions crack/legit running at the same time as I didn't think that was possible. I was looking for a crack version of 4 to see if I could run 4 & 5 together to get around this!
     
  18. Ralph Little

    Ralph Little Newbie

    Joined:
    Oct 25, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hey Guys!

    This thread is fucking dope, thanks so much for taking the time! I have one simple question which i can't see a response for so far.

    I have a cracked version of Kontakt 5 and a bunch of cracked libraries. If i update the cracked libraries in Native Access will they still work in the cracked version of Kontakt 5 or will the update destroy the crack of the libraries?

    Currently the libraries all say demo in Native access however they still work fine in the Cracked Kontakt player.

    Don't want to update of course if they will revert to demo mode.

    Cheers!
     
  19. tooloud

    tooloud Guest

    My recommendation would be to do a complete clean out of everything related to Kontakt. Use a finder app called ifileX (from osxbytes) and delete everything. Install cracked Kontakt 5.6.6. It's more reliable than the 5.6.8 that's floating about. Use the install package, then reset permissions with batchmod or permissionsreset on the Kontakt app. Drag it into your applications folder and replace the one that's there. Open it and load your libraries. Then drag the cracked AU and VST into their proper locations replacing the ones that are there. Done.
     
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  20. TimGranite

    TimGranite Newbie

    Joined:
    Nov 3, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    2
    Would this method work if I had a new MK3? Just remove all, install legits and then drag my cracked au's and vst's over them? Would service center not block it later?
     
Loading...
Loading...