Kontakt and long names/long paths issue

Discussion in 'Kontakt' started by homer_simpson, Jul 7, 2019.

  1. homer_simpson

    homer_simpson Kapellmeister

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Messages:
    193
    Likes Received:
    44
    Location:
    Poland
    Hi guys.....

    I have noticed that i have a little issue with "Orchestra Tools - Berlin Orchestra - Inspire II v1.1" and I need a help with it....

    Library works fine for 100% but it seems that kontakt or me have issue with long name paths... and yes I enabled long paths on windows.

    [​IMG]

    On the first picture you will see that was trying load patches from "Single Instruments\02. Sections\01. Strings\03. Flautando Strings Whole Ensemble\" BUT kontakt says that there is no any patches......right :rofl:

    [​IMG]

    As you see on the picture, patches are visible (yes!) but in only FILES tab, not LIBRARY tab....

    And that would be ok for me becouse I can load patches from there (if I have to) - normally I'm using a QuickLoad...BUT thats not the end.... :guru:


    [​IMG]

    ....becouse visible patches in FILES tab cant load! :woot:
    Kontakt says that there is no file or hdd is not connected, right..... The same issue I have with QuickLoad option....

    ... but thats not all :unsure:

    [​IMG]


    BUT if I load patch with drag'n'drop method from explorer suddenly patch is loading and works ok BUT the name of preset is changed as on picture....

    I think that is long name patch issue above 256 signs and kontakt have a problem with it....
    Dont know if only me have this issue or somebody else...

    So any help with it?? How to fix this?? :dunno:


    System: Win10 Home 64bit 1903
    Kontakt: 6.1.1


    Any tips/solutions will help :wink:
     
  2.  
  3. Xupito

    Xupito Audiosexual

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Messages:
    2,201
    Likes Received:
    1,208
    Location:
    Europe
    Well, I can only think on the obvious. To make folders shorter. Especially those "Instruments\BOI - Berlin Orchestr..." loong folders.
    You'd have to resave the instruments but it's common practice (I use v6.0.4 for that, v6.1.1 seems to crash).

    When you drag'n drop I think the files pass through an intermediate folder (usually Windows/user temporary folder) so that could explain it.
     
  4. homer_simpson

    homer_simpson Kapellmeister

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Messages:
    193
    Likes Received:
    44
    Location:
    Poland
    Propably I will make a shorter folders but this structure folder is original from OT..... so it should work fine :P

    Yeah I have noticed that v6.1.1 is crashing during batch re-save but untill you dont close window with error, batch resave will finish normally...

    I will wait a while for some other solutions and will try to make shorter folders :mates:
     
  5. Xupito

    Xupito Audiosexual

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Messages:
    2,201
    Likes Received:
    1,208
    Location:
    Europe
    Well, if your base folder path name is short it should work. Like:
    D:\kontakt libs\ -> probably works
    D:\Users\Xupito\Documents\music\software\kontakts\libs -> probably doesn't
     
Loading...
Loading...