Kontakt 5.6 crashing logic when loaded in komplete kontrol

Discussion in 'Kontakt' started by bigdssf, Sep 18, 2016.

  1. bigdssf

    bigdssf Newbie

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    When I try to open up kontakt in komplete kontrol it crashes logic every time. If I open kontakt in komplete kontrol standalone it works just fine. Is anyone else having this problem or something similar? Can't figure it out. Batch re saved a lot of libraries so I can't resort to going back to an older version ok kontakt. I can't open any projects that i had with kontakt in komplete kontrol. Very frustrating, any help is appreciated.
     
  2.  
  3. 23322332

    23322332 Platinum Record

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    513
    Likes Received:
    230
    Kontakt 5.6 has many bugs and missing features. Better go back to some old version.
    This time NI failed.
     
  4. LordFunky

    LordFunky Ultrasonic

    Joined:
    Dec 30, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    24
    Location:
    Hawaii
    same problem some time ago. Solved by using codesign command on the kontakt vst.
     
  5. bigdssf

    bigdssf Newbie

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    duuuuuuuude! it worked! i forgot i had to do that with reactor. i owe you a bottle of the finest liquor and a steak. thank you so much
     
  6. Mykie

    Mykie Newbie

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Can please someone tell me how to use codesign command on the kontakt vst, please? I have the same problem ....Thank you...
     
  7. DKB

    DKB Ultrasonic

    Joined:
    Jul 25, 2015
    Messages:
    119
    Likes Received:
    39
    Hi mate
    Do this command in terminal
    sudo codesign -f -s -
    Hit space, and drag the component or vst into terminal window
    Hit enter
    Enter your PW
    And it will replace existing sig
    BUT if you haven't installed X-Code Tools, you might get prompted to do so
     
  8. Mykie

    Mykie Newbie

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    thank you DKB and all the other guys!: it works!

    m.
     
  9. refoto

    refoto Newbie

    Joined:
    Dec 9, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Still not work.Only yesterday it was working. And today Logic X Crashed while using Kontakt5 plugin in Komplete Control. Anyway it works fine with Cubase or standalone Komplete Control and even in logic, but without Komplete Control. And there things such arpeggiator or scale control at Komplete Kontrol S88 not work in Kontakt without Komplete Control.

    I try use codedesign command at kontakt5, komplete control... I am frustrated((((
     
  10. grdh20

    grdh20 Platinum Record

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    514
    Likes Received:
    180
    Thanks DKB I finally got it working. Just needed the right command.
     
  11. DKB

    DKB Ultrasonic

    Joined:
    Jul 25, 2015
    Messages:
    119
    Likes Received:
    39
    No problem guys I'm happy to help we all need it sometimes.
     
  12. Isamabravo

    Isamabravo Newbie

    Joined:
    Jun 9, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    thanks,
    But Sorry
    I installed Command_Line_Tools_macOS_10.12_for_Xcode_8.3, and entered the command. But my kontakt crashes logic when loaded with komplete kontrol. kontakt without Komplete in Logic ,and the stand alone version works perfectly
     
  13. Isamabravo

    Isamabravo Newbie

    Joined:
    Jun 9, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Yes!!! thanks!!! sudo codesign -f -s - works!!!
     
  14. beaucarty

    beaucarty Newbie

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Location:
    Paris - France
    Hi, I can't install Komplet Kontrol, it says you need a first version installed before... something same that
    Any idea, I tried with Pacifist in vain...
    Thanx for help
     
  15. NormanBataille

    NormanBataille Newbie

    Joined:
    Jul 22, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0

    Guys, I have the same issue. I using Logic X latest version 10.3.2 and Kontakt 5.6.8.
    Can you detail the steps with the code in terminal? Logic crashes when I open Kontakt and play anything
     
  16. grdh20

    grdh20 Platinum Record

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    514
    Likes Received:
    180
    Haven't had that problem here and didn't do anything special 10.3.2 or 5.6.8. I did run that sudo command on logic vst for use in Komplete though.
     
  17. Mogens Holm

    Mogens Holm Newbie

    Joined:
    Mar 27, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I got the same problem in 10.3.2. I've tried downgrading kontakt to 5.6.5 and 5.6.6 as well. The same goes with Komplete Kontrol 1.8.3 and 1.8.1. All times Komplete Kontrol crashes within Logic Pro 10.3.2 and says kontakt error. When I open the Komplete Kontrol.app Standalone I can open kontakt without any problems. Something in the logic AU verfication protocol, seems to be dealing some problems. I think I'll have to downgrade to Logic 10.3.1 for now, and go back to some 10.3.2 Logic Projects later. It's really a shame...
     
  18. Mogens Holm

    Mogens Holm Newbie

    Joined:
    Mar 27, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Anyone who have discovered a solution?
     
  19. Mogens Holm

    Mogens Holm Newbie

    Joined:
    Mar 27, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I tried the terminal code on both the kontakt component as well as its vst counterpart. It did the trick! Thanks a lot! :)
     
  20. Deep_AM

    Deep_AM Noisemaker

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    Hey,

    Are you running Logic 10.3.2? I'm running into the same issue now. Both Kontakt and Komplete are cracked and the issue only happens if Kontakt is.

    If I install Logic, and both Kontakt and Komplete are in demo, no problem. If run Komplete/Kontakt cracked, instant crash.

    Yep, on OSX.
     
  21. Deep_AM

    Deep_AM Noisemaker

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    Ok, I think I may have answered my own question.

    This appears to work. First installed Kontakt 5.6.5, run command, Update to 5.6.8, run command, open kontakt/komplete to check that it still can load. Logic now opens the Komplete Libraries.
     
Loading...
Similar Threads - Kontakt crashing logic Forum Date
NI Noire crashing Kontakt & Logic Kontakt Feb 16, 2020
Kontakt libraries not showing up and crashing projects after reinstall Kontakt Jun 10, 2020
Dominus Choir Pro crashing Kontakt Kontakt May 15, 2020
Kontakt Magically Crashing at Low CPU Kontakt Apr 6, 2020
Cracked Kontakt 5 keeps crashing when adding a library Kontakt Jul 21, 2018
Loading...