Kontakt 5.6.6 for Mac ?

Discussion in 'Kontakt' started by Prashant, Jul 11, 2019.

  1. Prashant

    Prashant Member

    Joined:
    Jun 5, 2019
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    Can anyone help me out with contact v5.6.6 for Mac? . Could not find it on the sister site. Only available for Windows.

     
  2.  
  3. jazzzz

    jazzzz Kapellmeister

    Joined:
    Mar 13, 2018
    Messages:
    214
    Likes Received:
    62
    perhaps because that version was problematic.
    You should rather use 5.6.0, it serves for adding libraries for newer (5.8 and later) versions.
    From versions 5.*.* you better install 5.7.3 or 5.8.1
    From versions 6.*.* you can install 6.0.3 or newer, depending on your OS version. These installations come with the 5.6.0 standalone app anyway.
     
  4. Prashant

    Prashant Member

    Joined:
    Jun 5, 2019
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    Can I add non purchased/ crack libraries in it? I am on MacOS 10.12.6
     
  5. hayabusa

    hayabusa Kapellmeister

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    75
    Likes Received:
    42
    Hi,
    That is all the point in here...yes,you can:wink:
     
  6. Prashant

    Prashant Member

    Joined:
    Jun 5, 2019
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    Thanks. For some reason I am unable to find these versions for Mac that actually work. Can u PM me a link?
     
  7. MusicMan11

    MusicMan11 Newbie

    Joined:
    Jul 11, 2019
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    I am going through the same issue...

    I have Mac 10.12.6 installed...
    I installed Kontakt 5.6 and 6.1.1.
    I add library on 5.6 but when i close it and reopen it, the library is gone. In service center folder there is not any xml file.
    I tried to add the xml file manually and still doesnt show when i open kontakt 5.6.
    I havent even tried 6.1.1 yet...lol

    Please help. Been a couple of days of reading forum notes with no solution that works for me.
    Thanks!
     
  8. hayabusa

    hayabusa Kapellmeister

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    75
    Likes Received:
    42
    That's the version I'm using and it works fine for me ...
    Mac 10.14.5 MOJAVE/Live 10/
    PM sent
     
  9. hayabusa

    hayabusa Kapellmeister

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    75
    Likes Received:
    42
    When you load into 5.6 K'd version your library,it could come up that it doesn't show up into it...however,when you launch Live for example and run KONTAKT 5.8.1,it will be there:that's the trick...you load the library onto the 5.6 stand alone and then,5.8.1 in your DAW...
     
  10. MusicMan11

    MusicMan11 Newbie

    Joined:
    Jul 11, 2019
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    So there is no working standalone? I thought there was? I will try it anyway.
     
  11. jazzzz

    jazzzz Kapellmeister

    Joined:
    Mar 13, 2018
    Messages:
    214
    Likes Received:
    62
    Instruments that work only in newer versions, won't load/work in older. As I said, in your case 5.6.0 standalone serves for adding the libraries.

    Sometimes Kontakt saves the created xml file as a .tmp file somewhere in the root of your system drive. I don't remember the exact name now, it's three caracters with letter and number.
     
  12. MusicMan11

    MusicMan11 Newbie

    Joined:
    Jul 11, 2019
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Ok, I tried many times with different libs. Nothing. it adds fine and works fine (standalone), But when i close it and re open it, it is no longer there. No xml file is created. Not showing on 6.1.1 either. I even tried to create the xml file my self and it still wont show up after a restart of kontakt. Please some one help.
     
  13. hayabusa

    hayabusa Kapellmeister

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    75
    Likes Received:
    42
    There is one...the version 5.6 Kd is a standalone
    Here is the name of what is working for me:
    Native.Instruments.Kontakt.5.v5.8.1.MacOSX-iND
     
  14. hayabusa

    hayabusa Kapellmeister

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    75
    Likes Received:
    42
    "Ok, I tried many times with different libs. Nothing. it adds fine and works fine (standalone), But when i close it and re open it, it is no longer there. No xml file is created. Not showing on 6.1.1 either. I even tried to create the xml file my self and it still wont show up after a restart of kontakt. Please some one help."


    Ok, guys,
    let's start from the beginning...
    CONFIRM the version of the Kontakt you are installing/talking:
    Native.Instruments.Kontakt.5.v5.8.1.MacOSX-iND
    Is it this one?
     
  15. MusicMan11

    MusicMan11 Newbie

    Joined:
    Jul 11, 2019
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    I installed 6.1.1 which also installs 5.6.0 for adding lib.
     
  16. Prashant

    Prashant Member

    Joined:
    Jun 5, 2019
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    Will this version allow me to add and play non purchased libraries ?
     
  17. hayabusa

    hayabusa Kapellmeister

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    75
    Likes Received:
    42
    Ok,let's try this one but,for your info,it is not the one I'm using so don't know if this one work in this particular case;we shall see...
    Which library do you have at the moment?We gonna take one that I have to see how it goes,where it has to appear..so on,so on...
     
  18. hayabusa

    hayabusa Kapellmeister

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    75
    Likes Received:
    42
    Yessss!That is the aim mate!!
     
  19. hayabusa

    hayabusa Kapellmeister

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    75
    Likes Received:
    42
    here is the way I'm doing:
    1/open in STAND ALONE the Kontakt 5,6 KD from the file I named in the thread
    2/Add library from it and load the nict file
    Let's see how it goes from there later on...
     
  20. MusicMan11

    MusicMan11 Newbie

    Joined:
    Jul 11, 2019
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    I got it working last nite. So there is no XML file created when adding. Had to do it manually. My mistake was I was looking at the system library folder/service center on the mac instead of user/library/service center folder. It sucks that I have to do this manually every time I add a new lib, but i guess its better then doing it everytime i close. Thanks everyone for the help!!

    Again... Using 5.6 to add (plus adding the xml file manually) and working perfectly on 6.1.1
     
  21. hayabusa

    hayabusa Kapellmeister

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    75
    Likes Received:
    42
    Kool!
     
Loading...
Loading...