Komplete Kontrol not loading Arturia plugins

Discussion in 'Software' started by Luka, Jun 9, 2018.

  1. Luka

    Luka Platinum Record

    Joined:
    May 10, 2018
    Messages:
    156
    Likes Received:
    211
    Location:
    All over the place
    I have Komplete Kontrol 2.2 on a Windows 10. The plugins from Arturia V Collection show up in the Instrument Tab but I get a message saying " plug-in not found" Any suggestions are welcome and appreciated. Thanks.

     
    Last edited: Jun 9, 2018
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  2.  
  3. Infidel

    Infidel Producer

    Joined:
    Jan 18, 2015
    Messages:
    291
    Likes Received:
    85
    Rescan your plug-ins directories when opened in standalone mode.
     
  4. Luka

    Luka Platinum Record

    Joined:
    May 10, 2018
    Messages:
    156
    Likes Received:
    211
    Location:
    All over the place
    @Infidel thank you for replying. I have done that. Also, I have pointed to right VST folders and nothing.
     
  5. E.C.R

    E.C.R Platinum Record

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    171
    untick "always use latest version of NI plug-ins" then rescan
     
  6. Luka

    Luka Platinum Record

    Joined:
    May 10, 2018
    Messages:
    156
    Likes Received:
    211
    Location:
    All over the place
    @E.C.R thanks but it did not work
     
  7. E.C.R

    E.C.R Platinum Record

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    171
    try reinstall, just over current install...did you move any files?
     
  8. Luka

    Luka Platinum Record

    Joined:
    May 10, 2018
    Messages:
    156
    Likes Received:
    211
    Location:
    All over the place
    UI reinstalled and didn't move any files. This crap drives me nuts.
     
  9. E.C.R

    E.C.R Platinum Record

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    171
    did you rescan library files as well...which is where the nks data etc would be..locate all in library
    otherwise i have run out of ideas , sorry
     
  10. Luka

    Luka Platinum Record

    Joined:
    May 10, 2018
    Messages:
    156
    Likes Received:
    211
    Location:
    All over the place
    @E.C.R I just did a library rescan and didn't help. Thank you for your help, I appreciate your effort
     
  11. TonyG

    TonyG Guest

    Best Answer
    @Luka I have a suggestion that could work. Do the following:

    1. Open Kontak Kontrol.
    2. Click on the Edit menu and open the Preferences panel.
    3. Go to Plug-ins page and click on the Manager pane.
    4. Make sure that every available plug-in is activated for use in Komplete Kontrol. Click on checkbox icon next to the plug-in name if it is unchecked.
    5. Click on the Locations pane and remove any C:\ProgramData\Arturia folder that does not end in \x64\ . For example, if you have C:\programData\Arturia\Buchla Easel v\ and C:\programData\Arturia\Buchla Easel v\x64\ you MUST remove the first one.
    6. Perform a rescan.
    7. Let us know if it solved your problem.
     
  12. Luka

    Luka Platinum Record

    Joined:
    May 10, 2018
    Messages:
    156
    Likes Received:
    211
    Location:
    All over the place
    @TonyG THANK YOU THANK YOU!:thanks::thanks::thanks::thanks::thanks:
    Your tip solved the problem. You are a genius, sir.
     
  13. TonyG

    TonyG Guest

    I wish I was a genius! I am glad my suggestion worked for you and can be of help to other members having the same problem.
     
  14. metrosuperstar

    metrosuperstar Newbie

    Joined:
    Jan 5, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Hi, I have a similar setup... using Win 10 and KK 2... but "Portable Kontakt 5.8.0". @TonyG you seem to know your stuff - do you have any idea why I would possibly getting "Could Not Load Plugin" message whenever I click a patch from one of the NKS instruments I've added under the USER tab? I've got the thumbnails showing but can't seem to load the instruments. :(
     
Loading...
Similar Threads - Komplete Kontrol loading Forum Date
Komplete Kontrol Loading Issue Samplers Dec 20, 2014
Anyone Using K'd Komplete Kontrol/Maschine, With NI Hardware? Software Sep 29, 2018
Komplete Kontrol S61 Mk2 Software Aug 20, 2018
Native Instruments Komplete Kontrol crashes DAW Software Aug 1, 2018
Komplete Kontrol and Maschine - Previews not working Software May 25, 2018
Loading...