Is there any way for use cracked AAX plugins ?

Discussion in 'Pro Tools' started by kuntay, Mar 5, 2021.

  1. kuntay

    kuntay Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Is there any way for use cracked AAX plugins in 2021 pro tools?
     
  2.  
  3. Jedi_Knight

    Jedi_Knight Kapellmeister

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    143
    Likes Received:
    49
    Location:
    Mustafar
    No, unless the aax wasnt touched and the binary is intact.
     
    • Like Like x 1
    • Winner Winner x 1
    • List
  4. anon69

    anon69 Producer

    Joined:
    Nov 24, 2019
    Messages:
    201
    Likes Received:
    84
    nope, they dont even work in legit pro tools. someone would actually have to crack protools again. UNLESS the aax is untouched, and something else is modified. for example, amplitube aax crack is based on keygen, so the aax works because its untouched and referes to teh keys for registration. WAVES aax works because theyve modified the main dll and no the aax, so the legit aax untouched refers to the cracked dll and it will load legit. those are the only cases "cracked/jeygened" aax will work in legit pro tools. Sometimes, I just do bluecat vst loader to load vst's not available on aax cracked for legit.
     
    • Like Like x 3
    • Winner Winner x 1
    • List
  5. kuntay

    kuntay Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    So most of the R2R cracks not working in pro tools am i right?

    Is Bluecat's crack working in pro tools?

    and is V.R.'s relases working in pro tools?
     
    Last edited: Mar 5, 2021
  6. pablinimaxd

    pablinimaxd Noisemaker

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    3
    Location:
    Ecuador
    Yes Blue Cat's Patchwork cracked works in legit PT11 or 12, but IMO is a little annoying to use there
     
  7. anon69

    anon69 Producer

    Joined:
    Nov 24, 2019
    Messages:
    201
    Likes Received:
    84
    im not sure, it depends on the release. for example, all of the audioutopia aax cracked will not work. i dont have knowledge of the r2r and VR cracks completely, but its a case by case basis. But yes, teh bluecat patchwork aax works in legit pro tools, where you can load vst
     
  8. ArticStorm

    ArticStorm Audiosexual

    Joined:
    Jun 7, 2011
    Messages:
    6,402
    Likes Received:
    2,899
    Location:
    AudioSexPro
    Patchwork was keygened by R2R and is therefore something to use in a legit ProTools aswell. But who is still using ProTools by Evid?
     
  9. Stevie Dude

    Stevie Dude Audiosexual

    Joined:
    Dec 29, 2020
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    968
    Location:
    Near Nyquist
    What if you just download the Demo version of Bluecat Patchwork and see if it can load the cracked VSTs inside your 2021 PT. If it does, maybe buy it ? for $99 (should be around 50 or less if there's a sale) you will have access to almost a million dollar worth of (overpriced) VST plugins.
     
  10. clone

    clone Audiosexual

    Joined:
    Feb 5, 2021
    Messages:
    3,210
    Likes Received:
    1,368
    I will never understand the motivation to run pirated Protools. I understand the motivation of cracking teams to want to break PT or Cubase, just simply to be able to do it. But it is as close to a "locked in, proprietary, get your wallet out for anything" type of system as any other you can find in audio production. Even the most stable releases have always been more time consuming, with experimenting and work arounds.
    If money is no object, have at it. If you would rather experiment with a never ending stream of scene releases, it's time that could be better spent with almost any/all the other DAW applications available as scene releases.
     
  11. Obineg

    Obineg Platinum Record

    Joined:
    Dec 7, 2020
    Messages:
    640
    Likes Received:
    225
    the fun with protools begins with hardware support and then you have a legit copy already.

    however, installing a "better" version without protection shit is always preferred.
     
  12. darealgenius

    darealgenius Noisemaker

    Joined:
    Jan 11, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    Yes I have many cracked plugins running in legit latest Pro Tools 2021 perpetual, Everything working from the latest Waves, all the latest Izotope stuff, Ik multimedia, plugin Alliance, sonnox, nugen, and tons more. If you know what you are doing it can be done.
     
  13. kuntay

    kuntay Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    How? :(
     
  14. Justin-Cydeher

    Justin-Cydeher Ultrasonic

    Joined:
    May 17, 2020
    Messages:
    297
    Likes Received:
    34
    thats what I want to know too, I had no idea the AAX whatever pro tools format plugs did not work, I need to know as I just installed win10 with utopia's PT12 and noticed none of the virtual instruments worked....should I return to Mac I won't have [email protected] of softube Marshall amps etc, any help on this is very much appreciated.
     
    Last edited: Mar 26, 2021
  15. mapjay

    mapjay Member

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    16
    some such as full waves complete bundle and iZotope stuff (adding the patched plugin .bundle file into AAX folder), along with most serialized plugins, such as the IK stuff, Sugar Bytes stuff, or other serial/keygened stuff should work as AAX in 2018+ PT legit.

    as far Sonnox, Plugin Alliance... those are prob not k'd (at least for Mac the are NOT, alot more plugins like FabFilter and the latest R2R wave has included stuff like Slate, Liquidsonics, etc... which are def NOT k'd for Mac, but are for PC/WIN) and are legit, unless he is running the x64 bit AU or VST/3 version through BC Patchwork, which is possible for ANY x64 bit AU or VST3 plugin (for Mac, VST for PC/WIN) to be loaded through BC Patchwork, in legit PT - regardless if it is k'd or not. which if its not k'd, and legit - it most likely has a legit AAX format plugin from the dev, although there are still some dev who don't make or support AAX format

    ^^ is basically what Jedi Knight said
     
    Last edited: Mar 25, 2021
  16. onemanorgy

    onemanorgy Member

    Joined:
    Jul 7, 2021
    Messages:
    51
    Likes Received:
    7

    That's the reason Why last year I bought it, I couldn't install the Pir version because of the NFTS setup Boot I have for some odd reason. But I still still wasted time an resources not using it and am stuck now admiring what I had and wanted to do. Anytime I tried to install Pir, comp shut off. No matter how many failed attempts would shut off.
     
  17. Maik Henckens

    Maik Henckens Newbie

    Joined:
    Nov 11, 2021
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Could u Please help me understand how you do it?
     
Loading...
Loading...