Instrument track workflow: how to keep MIDI in the project?

Discussion in 'Logic' started by Highdom, Jan 2, 2017.

  1. Highdom

    Highdom Member

    Joined:
    Oct 16, 2016
    Messages:
    210
    Likes Received:
    16
    I usually bounce my instrument track to save some cpu and ram and I mute the original vst's track. But I'm thinking that I can save more resources if I make Channel strip settings for all track i'm not using. But i may use in future. The problem is: how can i backup, get ready, my original MIDI of instrument track?

    Exporting MIDI files sounds so boring and time consuming also because of re-importing in project whenever i have the necessity to work with, it's too time consuming!

    Any ideas to get my MIDI in the project?
     
  2.  
  3. subGENRE

    subGENRE Audiosexual

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    2,409
    Likes Received:
    1,404
    I have no idea what DAW youre using, But I save whole tracks with midi, vsti, and fx in Live by dragging and dropping the track into the DAW's browser, in a folder that I make in the project folder to keep it organized. In REAPER you right click on the track and save it. I do this a lot when Im massaging vocals to save them before and after the melodyne process for when I need to go back and tweak harmonies or something.
     
  4. flyingsleeves

    flyingsleeves Producer

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    276
    Likes Received:
    125
    Location:
    Earth
    It would be helpful to know which DAW you use. I know that both Ableton and Studio One have specific functions to pull this off.
     
  5. Highdom

    Highdom Member

    Joined:
    Oct 16, 2016
    Messages:
    210
    Likes Received:
    16
    Boys....we are in Logic category....
    I hope you are kidding me ahah
     
  6. peterA

    peterA Kapellmeister

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    115
    Likes Received:
    47
    I don't use logic so maybe I'm missing the point of the question but in all the DAW's I have used I simply use the save menu option and everything gets saved in a single file. Load the project at a later date and everything is there as I left it. Have I misunderstood you?
     
  7. flyingsleeves

    flyingsleeves Producer

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    276
    Likes Received:
    125
    Location:
    Earth
    My mistake, I didn't even look at the category.
     
  8. subGENRE

    subGENRE Audiosexual

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    2,409
    Likes Received:
    1,404
    Sry, missed that, just read the subject. :mad: derp...
     
  9. Highdom

    Highdom Member

    Joined:
    Oct 16, 2016
    Messages:
    210
    Likes Received:
    16
    this is not the point...Of course if i save, it saves the project. The question is REALLY more difficult. How to keep the MIDI file in the project erasing from the arrange view. Any ways?
    Like Logic Pro does for audio file: if you delete from arrange view, it doesn't have to be deleted from the project too
     
  10. Vaijj

    Vaijj Producer

    Joined:
    Feb 24, 2012
    Messages:
    178
    Likes Received:
    78
    Hide Track??
     
  11. Pinkman

    Pinkman Audiosexual

    Joined:
    Apr 22, 2016
    Messages:
    1,394
    Likes Received:
    1,170
    This.
    But freeze first.
     
  12. peterA

    peterA Kapellmeister

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    115
    Likes Received:
    47
    Still don't understand. If you save a project it saves everything including all your midi data in the arrange window....unless logic works differently to other DAW's.
     
Loading...
Loading...