Installing Native Access for KK/s88 with cracked Kontakt

Discussion in 'Software' started by bdbr, Jul 5, 2020.

  1. bdbr

    bdbr Newbie

    Joined:
    Feb 4, 2019
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I have a cracked Kontakt with a bunch of libraries, and I just purchased a Komplete Kontrol s88. I looked around on this website and found that I should just keep using a cracked Kontakt for both my legit and non-legit libraries. I downloaded Native Access to download the Komplete Kontrol software.. Should I have not done that? Because now in Native Access, under the 'installed' tab I can see (some) of the non-legit instrument libraries. I was thinking maybe that's bad, to essentially show Native Access that I have non-legit libraries installed on my computer.

    Is there a better way to be doing this? Thank you

    upload_2020-7-5_17-7-15.png
     
  2.  
  3. Don't worry about it. I have an S88MKII and lots of libraries that show the same. Don't bother trying to repair anything. None of the info is bouncing back to NI. I have 6 TB of non legit stuff and it never stops working. I bought Komplete 6 years ago. Cost a bomb. As far as I'm concerned with the amount of NI hardware and software I've purchased. We're even.
     
  4. bdbr

    bdbr Newbie

    Joined:
    Feb 4, 2019
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hahaha fair enough! Thank you.

    I'm having difficulties getting KK to work properly with the plugins and libraries on my computer. I've looked around on this website for a while and I can't seem to figure out what to do exactly. I can load Kontakt from the dropdown in KK but if I preview a sound and double click it, I get the 'could not load plugin' error. Is there a thread somewhere that describes the best way to install things and have KK see all your libraries/plugins correctly? Sorry if this has been asked 10000 times...
     
  5. Talula

    Talula Producer

    Joined:
    Apr 22, 2018
    Messages:
    585
    Likes Received:
    139
    open native access -> preferensces -> settings and uncheck "yes, enable usage data tracking".
    then repeat it with kontakt preferences.
     
  6. bobdule

    bobdule Producer

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    201
    Likes Received:
    100
    nothing is bad in native access.
     
  7. bobdule

    bobdule Producer

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    201
    Likes Received:
    100
    native access is your friend.
    [​IMG]
     
    Last edited: Jul 5, 2020
  8. juggz143

    juggz143 Ultrasonic

    Joined:
    Jan 26, 2020
    Messages:
    65
    Likes Received:
    29
    I have the KK49 and the MK3 and If you have a K'd Kontakt or any non legit libraries then everything NI has to be K'd in order to work together.
    Took me awhile to realize this also and they don't really make that clear here or on the sister site.
     
  9. bdbr

    bdbr Newbie

    Joined:
    Feb 4, 2019
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    EDIT: So I installed the previews library and that seemed to help massively. Derp.

    I still get 'could not load plugin' for Kontakt if I double click on a Kontakt Instrument preview. I've unticked the 'always use latest version' but that hasn't helped.

    Also the few libraries I've added to the 'user' section of "preferences -> Library" don't work with the previews, and don't have icons. Is there a way to fix this easily?
     
    Last edited: Jul 6, 2020
  10. bobdule

    bobdule Producer

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    201
    Likes Received:
    100
    try to edit the missing data
    a .ogg sample in a previews folder, and graphics.

    Komplete Kontrol read Par Ressources for graphics, located in:
    C:\Program Files\Common Files\Native Instruments\Lib Name\PAResources\image\Lib Name

    these graphic files are integrated to the nicnt file in the last products.
    Total Commander & inNKX can read/extract/edit them. also learn from official one's how to make your own.
     
  11. bobdule

    bobdule Producer

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    201
    Likes Received:
    100
    i have a double post edit issue and there is no delete buton.
     
Loading...
Similar Threads - Installing Native Access Forum Date
installing native-instruments-reaktor-5v592-update-unlocked-w in-macosx-r2r Mac / Hackintosh Oct 18, 2014
Need Help Installing Iconica into Halion Sonic SE Samplers, Synthesizers Thursday at 5:05 PM
Issue installing NI Battery Software Feb 26, 2021
Reinstalling kontakt 6 and reaktor 6 Software Feb 18, 2021
[Workaround] Installing AIR Creative FX Collection Plus on macOS Big Sur Software Reviews and Tutorials Feb 15, 2021
Loading...