half of my kontakt libraries don't show in Komplete

Discussion in 'Kontakt' started by dydythug, Feb 12, 2022.

  1. dydythug

    dydythug Noisemaker

    Joined:
    Jun 4, 2018
    Messages:
    36
    Likes Received:
    3
    Hello, it's a bit weird, for example Metropolis Ark 1 and 4 appears, but not 2 and 3. Same thing for alot of my libraries

    Thanks
     
    Last edited: Feb 12, 2022
  2.  
  3. dydythug

    dydythug Noisemaker

    Joined:
    Jun 4, 2018
    Messages:
    36
    Likes Received:
    3
    up. These libraries shows and work in my cracked kontakt, but not in komplete
     
  4. dydythug

    dydythug Noisemaker

    Joined:
    Jun 4, 2018
    Messages:
    36
    Likes Received:
    3
  5. twoheart

    twoheart Audiosexual

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    1,646
    Likes Received:
    981
    Location:
    Share many
    Komplete only shows Libraries that are NKS enabled and contain valid meta information.
    Komplete uses and maintains a database of all those libraries. But it does not show libraries that are not equipped with valid NKS meta data like:

    - First of, always use the newest version of Komplete or as new as possible if cracked version.

    - Second disable the setting "always use newest versions of NI Plugins" in Preferences under "database->factory" if you don't use legit versions only.

    - Enable "Scan user content at start-up" in Preferences under "Database->user"

    - Initiate a rescan of the databse in "Preferences -> Database"

    - If this doesn't help, delete the current database (close Komplete and delete the file C:\Users\*UserName*\AppDataLocal\Native Instruments\Komplete Kontrol\komplete.db3") and rescan all libraries. May take some time to finish.

    Libraries that won't show up in the Komplete browser anyways:
    - older legacy libs without NKS update
    - Libs from vendors not participating in NKS consortium
    - Libs with custom made NICNT

    This link may help for libs that persistently do not appear:
    https://www.gearnews.de/nks-fuer-alle-vst-plug-ins-presetmagician-machts-moeglich-aber/
     
    Last edited: Feb 14, 2022
  6. dydythug

    dydythug Noisemaker

    Joined:
    Jun 4, 2018
    Messages:
    36
    Likes Received:
    3
    I tried everything, so I suppose somehow the version I got of metropolis ark 3 and 2, and all other kontakt libraries that don't show in the browser have custom made NICNT.
    I tried to do a clean new install, with a legit komplete, now I have another issue, there is "only" kontakt libraries in the browser panel. No other vst than kontakt lib. No arturia, no u-he, not even NI synth. like reaktor etc.
    Maybe I did something wrong during the clean up phase before reinstalling ?
     
  7. twoheart

    twoheart Audiosexual

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    1,646
    Likes Received:
    981
    Location:
    Share many
    Check if you got all the paths in the Preferences -> Plugin section. Sometimes VST use really weird paths so try to find all your VST .DLL and put the path in to Komplete or - better - copy all those .DLL to ONE path and make it your standard VST path.
    And then: Rescan Plugins. Will tale awhile...
     
  8. dydythug

    dydythug Noisemaker

    Joined:
    Jun 4, 2018
    Messages:
    36
    Likes Received:
    3
    Hello, I have the correct path, see the screenshot, the vsts appears ! They just don't appears in the left browser panel. I can manually load them by click on the "+"
     

    Attached Files:

Loading...
Similar Threads - half kontakt libraries Forum Date
Kontakt half price Kontakt Apr 1, 2022
Moving to Porto Portugal for half a year- looking for musicians/producers Collaborations Aug 2, 2021
Groove Agent 5 and All Expansions at Half the Price! Software News Oct 10, 2020
The Sonnox Summer Half-Price Sale starts on......... Software News Jun 1, 2020
Cableguys HalfTime VS SlowMo - best halfspeed plugins? Software Jan 30, 2019
Loading...