Cubase 10.0.30 Update with ARA

Discussion in 'Cubase / Nuendo' started by Jazz-N-Stuff, Jun 26, 2019.

  1. fiddleman

    fiddleman Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    7
    Download melodyne 4.22 demo then instal..after that install the cracked 4.2.1..then go to c:\Program Files\Common Files\VST3\Celemony\
    you will find Melodyne.vst3 move in Melodyne folder..that's it.
    for me is working..now delete Defaults.xml..:)
     
  2. homer_simpson

    homer_simpson Producer

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Messages:
    294
    Likes Received:
    125
    Location:
    Poland

    Works perfect!

    :bow:
     
  3. Amorphis

    Amorphis Member

    Joined:
    May 24, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    11
    Dudes, you don´t even need to install the demo of 4.2.2 first. You´ll be using the vst3 file of the 4.2.1 version then anyway. Having the demo of 4.2.2 installed just because it creates the additional folder? I tell you what, you can just do it yourself ;-)

    If you have 4.2.1 installed like most people probably have, just do that:
    1. Go to the folder C:\Program Files\Common Files\VST3\Celemony
    2. Create a new folder named "melodyne" in there
    3. Move the file "Melodyne.vst3" into that new folder
    That´s all. Now in Cubase you can choose Melodyne as an extension as advertised for version 4.2.2
     
    • Like Like x 3
    • Agree Agree x 1
    • List
  4. playtime

    playtime Platinum Record

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    347
    Likes Received:
    223
    But whyyy? The other way is soooo much fun!!! :mad:
     
  5. macaca

    macaca Newbie

    Joined:
    Nov 29, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    I have Cubase Pro 10 and use Variaudio, which works well for me. Is it worth looking into Melodyne?
     
  6. Cav Emp

    Cav Emp Audiosexual

    Joined:
    Dec 7, 2014
    Messages:
    2,127
    Likes Received:
    1,751
    Probably not for what they charge for it lol. If youre gonna warez it tho its probably worth checking out. It seems to handle larger intervals of pitch shifting more transparently

    I like variaudio a lot, and as far as i can tell from my limited melodyne experience, VA is more convenient for dealing with a comp made from several lanes, which you can still switch in and out with no trouble. Melodyne is a little more unwieldy to work with if you arent certain that this is the take/comp youre going to keep. Unless I'm doing it wrong, which is possible. I only got melodyne essentials with nectar 3 and i mostly stuck to variaudio before this ara update
     
  7. dorian

    dorian Ultrasonic

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    83
    Likes Received:
    27
    Location:
    Greece
    Melodyne can manipulate polyphony with no artifacts in many cases and has some extra "interval" tools in its pocket. I also like the way that handles the vibrato and all the natural modulation procedure.
     
  8. popeye

    popeye Kapellmeister

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    262
    Likes Received:
    41
  9. lyric8

    lyric8 Kapellmeister

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Messages:
    1,122
    Likes Received:
    74
    Vocalign Pro 4 Also Has ARA Interaction Were When You Process a Vocal in Vocalign Pro 4 it Transfers The Changes Automatically in Cubase Awesome Stuff
     
  10. popeye

    popeye Kapellmeister

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    262
    Likes Received:
    41
    Unfortunately, there's no VST3 x64 for this version....
     
  11. Maani.58

    Maani.58 Noisemaker

    Joined:
    Jan 13, 2018
    Messages:
    29
    Likes Received:
    4
    Hi
    Is it work with Cubase 10 elements????
    I asked it later but nobody answered
    Thank you Guy's
     
  12. Cav Emp

    Cav Emp Audiosexual

    Joined:
    Dec 7, 2014
    Messages:
    2,127
    Likes Received:
    1,751
    No compatible with track versions or comping. Looks like I'll stick with Variaudio after all. Just as well. I kept saying I'd spend some time learning melodyne and still havent bothered.


    @Maani.58 google cubase versions comparison. Steinberg has a page somewhere that tells what each version has and doesnt have. My guess is probably not. I dont think some of the lighter versions even have proper comping.
     
  13. Maani.58

    Maani.58 Noisemaker

    Joined:
    Jan 13, 2018
    Messages:
    29
    Likes Received:
    4

    Thank you
    Only pro version support ARA2
     
  14. Amorphis

    Amorphis Member

    Joined:
    May 24, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    11
    so weird that even with the new Melodyne version (finally available on sister site) that is supposed to bring the ARA support for Cubase (from version 10.0.30) is requiring the user to do the workaround with creating that subfolder (.../program files/common files/VST3/Celemony/Melodyne) by himself to make it work. Shouldn´t the installer do that by itself if it´s supposed to officially bring that ARA support now?
     
  15. playtime

    playtime Platinum Record

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    347
    Likes Received:
    223
    Cubase update v10.0.40 should be out next week and hopefully address main ARA2 issues.
     
  16. Amorphis

    Amorphis Member

    Joined:
    May 24, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    11
    Means: Letting Cubase see Melodyne as an ARA extension even if it´s NOT in that extra folder?

    Weird story with that folder anyway, right? Why does it have to be there? Why Did it work as a "trick" to let Cubase 10.0.30 see even Melodyne in version 4.2.1 as an extension when putting the vst3 into that extra folder? Mysterious...
     
  17. Cav Emp

    Cav Emp Audiosexual

    Joined:
    Dec 7, 2014
    Messages:
    2,127
    Likes Received:
    1,751
    Whered you get that info from?

    I swear if I didn't have my little community of pirate homies on here I'd never know when my shit was getting updated
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
    • List
  18. techdevil

    techdevil Platinum Record

    Joined:
    Apr 23, 2017
    Messages:
    279
    Likes Received:
    227
    Location:
    Scotland
  19. Amorphis

    Amorphis Member

    Joined:
    May 24, 2018
    Messages:
    50
    Likes Received:
    11
    Oh, interesting! Well, my super clever conclusion is the following: The R2R installer puts it not in the same place as the legit installer does.

    Apart from that, I have no idea what conclusion to draw from that, like why is that so, is it on purpose even or a mistake. Do you have one?
     
  20. Cav Emp

    Cav Emp Audiosexual

    Joined:
    Dec 7, 2014
    Messages:
    2,127
    Likes Received:
    1,751
    Yeah I never had an issue regarding the install directory, but i only use Essentials. I figured there may be something different about the bells-and-whistles version :dunno:
     
Loading...
Similar Threads - Cubase Update Forum Date
Cubase pro update trick Cubase / Nuendo Feb 12, 2021
Cubase is working well When is the next update coming im too Happy Cubase / Nuendo Sep 30, 2020
Cubase Updates/Upgrades summer sale 40% Cubase / Nuendo Jul 1, 2020
Anyone tried to Update Cubase EDU 8.5 to 10.5 Pro ? Cubase / Nuendo Dec 30, 2019
Cubase 10.0.40 Update with ARA 64 bit NOT FIXED STILL Cubase / Nuendo Sep 7, 2019
Loading...