Cracked Ableton won't accept Authorize.auz anymore - please see details

Discussion in 'Live' started by 4spot, Jul 21, 2021.

Tags:
  1. 4spot

    4spot Newbie

    Joined:
    Jul 21, 2021
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    The cracked Ableton.Live.11.Suite.v11.0.2-macOS ran smoothly for a month.
    After that, the authorization was removed.

    Since then, no cracked Ableton works at all:
    Ableton.Live.11.Suite.v11.0.2-macOS
    Ableton.Live.11.Suite.v11.0.5.macOS-[P]
    Ableton.Live.Suite.10.Suite.v10.1.40.macOS-[P]

    Because every time I use the keygen from
    Ableton.Live.Suite.11.v11.0.0.Incl.Patched.and.Keygen-R2R
    or
    Ableton.Live.Suite.v10.1.25.Incl.Patched.and.Keygen-R2R
    And create an authorization file, Ableton says "This authorization file is invalid for this machine."

    I followed all the instructions correctly afaik.
    I.e. replaced the "Live" file in Contents/MacOS with the patch, and / or changed the permissions of this "Live" file with batchmode.

    As well as typed this lines into the terminal:

    "Code sign

    sudo codesign --force --deep --sign - /Applications/Ableton\ Live\ 11\ Suite.app"

    *** EDIT ***

    Maybe I found the problem?
    After changing the "Live" file in Contents/MacOS with batchmode (please see attached picture)
    I write in Terminal:


    "Code sign

    sudo codesign --force --deep --sign - /Applications/Ableton\ Live\ 11\ Suite.app"

    Then I get this error message:

    -------------

    sudo codesign --force --deep --sign - /Applications/Ableton\ Live\ 11\ Suite.app

    zsh: command not found: Code

    /Applications/Ableton Live 11 Suite.app: replacing existing signature

    xcrun: error: invalid active developer path (/Library/Developer/CommandLineTools), missing xcrun at: /Library/Developer/CommandLineTools/usr/bin/xcrun

    /Applications/Ableton Live 11 Suite.app: the codesign_allocate helper tool cannot be found or used

    In subcomponent: /Applications/Ableton Live 11 Suite.app/Contents/Frameworks/REX Shared Library.framework

    ------------

    Does someone know what this means and how I can correct it?
     
    Last edited: Jul 22, 2021
  2.  
  3. DJK

    DJK Rock Star

    Joined:
    Nov 23, 2017
    Messages:
    977
    Likes Received:
    436
    Location:
    felixstowe england
    did you turn off auto updates? but R2R version disable that in the patch, so cant help really
     
  4. 4spot

    4spot Newbie

    Joined:
    Jul 21, 2021
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    yes I did.

    its very unusual that both, ableton 10 and ableton 11 won't accept the authorize file created with R2R keygen, right?
     
  5. phenomboy

    phenomboy Kapellmeister

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    520
    Likes Received:
    47
    Location:
    Nantes
    - Open with a text editor the .auz file generated from keygen
    - swap the first A0 with B0
    - save file and drop it on open app
     
  6. 4spot

    4spot Newbie

    Joined:
    Jul 21, 2021
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    it then says "The license does not match their Live Suite version."
     
  7. 4spot

    4spot Newbie

    Joined:
    Jul 21, 2021
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    pls delete this one
     
    Last edited: Jul 27, 2021
  8. 4spot

    4spot Newbie

    Joined:
    Jul 21, 2021
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Considering batchmode:

    Is this the correct action on the Contents/MacOS "Live" file ?
    [​IMG]

    I cannot use the patched "Live" file, because Ableton won't open at all then.
    So I guess I HAVE to use batchmode, right?

    Should I do something else in batchmode?


    EDIT:

    1. I change the rights in the "Live" file with batchmode.
    2. I save it.
    3. When I reopen "Live" file, the changes I just did are gone ?

    ---

    So in conclusion there is the problem with terminal (please see post above #6)
    And the problem, that the rights altering with batchmode does not seem to work / stay.
    One of these two things, or both, are responsible I guess.
     
    Last edited: Jul 22, 2021
  9. 4spot

    4spot Newbie

    Joined:
    Jul 21, 2021
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Can no one tell me, if use batchmode correctly, please ? :(
     
  10. Talula

    Talula Platinum Record

    Joined:
    Apr 22, 2018
    Messages:
    751
    Likes Received:
    202
    what is your os?
    did you installed any system / os updates before duuring this month when live worked fine?

    btw, check permissions for generated authorization file.
     
  11. Mad_Mael

    Mad_Mael Newbie

    Joined:
    Feb 29, 2020
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi Talula,
    I've just installed Mojave the same day of the installation of Live 11... And since live 10 have the same error message...
    I've chek permission, reinstall...

    Sorry for my poor english...
    Thanks!

    EDIT:
    Today i tried again after i uninstall everything live 10 and 11.
    In fact, I never opened the live app package to replace the live patch. I had just slipped the patch into the application folder.
    So, Just read Install note.txt carefully...
    Everything is ok now, I am so happy !!!
     
    Last edited: Jul 31, 2021
  12. Hazen

    Hazen Producer

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    206
    Likes Received:
    123
    Timebomb? I hope not! I make heavy use ever since R2R released 11 Suite.
     
  13. 4spot

    4spot Newbie

    Joined:
    Jul 21, 2021
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    The problem (?) is that the hooks I set with batchmode, whether at "Live" or the "Authorize.auz", are gone again. after I reopen it. you know what I mean? I think something is wrong here. And that's why it does not work at all.
     
  14. 4spot

    4spot Newbie

    Joined:
    Jul 21, 2021
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    The problem (?) is that the hooks I set with batchmode, whether at "Live" or the "Authorize.auz", are gone again. after I reopen it.

    You know what I mean? I think something is wrong here. And that's why it does not work at all.
     
  15. mephistoprod

    mephistoprod Member

    Joined:
    Feb 21, 2020
    Messages:
    41
    Likes Received:
    13
    cracking ableton on macOS is a huge pain indeed, I tried it but it never worked so I was forced to use windows instead. big sad
     
  16. ArticStorm

    ArticStorm Moderator

    Joined:
    Jun 7, 2011
    Messages:
    5,207
    Likes Received:
    2,024
    Location:
    AudioSexPro
    it probably update itself. This is by default turned on. You have to manual turn it off. Otherwise Ableton gets updated to a new version and since its not patched, auz file wont work.

    Which version have you @4spot ?

    Last version released in the open for mac/win is 11.0.6! This is also the last non beta version ableton has released.

    I tested 11.0.6 on windows too. Works fine here.

    Maybe you have interchanged the wrong auz files?
    the auz file for v10 doesnt work for v11.
     
  17. lemjello

    lemjello Member

    Joined:
    Aug 18, 2014
    Messages:
    59
    Likes Received:
    18
    Location:
    Florida, Bedroom
    For the code sign part....do you have 'command line tools' installed?

    copy this in to terminal;

    xcode-select —install

    let it do it's thing and then try re-running the commands
     
Loading...
Loading...