Comping in Bitwig?

Discussion in 'BitWig' started by RMorgan, Sep 30, 2019.

  1. RMorgan

    RMorgan Rock Star

    Joined:
    May 17, 2014
    Messages:
    522
    Likes Received:
    370
    Hey guys,

    I'm currently learning Bitwig 3. Pretty deep DAW, by the way.

    However, things started to get messy when I tried to record audio.

    Is it possible to do comping in Bitwig 3, or anything similar to it, like record a bunch of takes in layers and then pick the best one?

    I tried googling it, but most answers are about previous versions, which as far as I understand, were quite messy in this regard. Is version 3 any different?

    Thanks!
     
  2.  
  3. quadcore64

    quadcore64 Rock Star

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    861
    Likes Received:
    383
    This may be what you need:
     
  4. quadcore64

    quadcore64 Rock Star

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    861
    Likes Received:
    383
    I should mention that Bitwig is strange in the way it handles audio. Especially stretching.
    You have to change stretching behavior in settings to get normal operation.
     
  5. RMorgan

    RMorgan Rock Star

    Joined:
    May 17, 2014
    Messages:
    522
    Likes Received:
    370
    Thanks quadcore64. That was exactly what I was looking for.

    Very convoluted, though. Coming from Studio One, which makes comping a piece of cake, it's totally discouraging...

    Why make it so complicated?
     
Loading...
Similar Threads - Comping Bitwig Forum Date
Bitwig 3.3 featureleak BitWig Thursday at 6:04 AM
WTT: Bitwig Studio 3.1.3 for ABleton Live 10 Selling / Buying Mar 15, 2020
Moving from Ableton to Bitwig DAW Feb 11, 2020
Bitwig v3.1 doesn't open on Win10 BitWig Dec 23, 2019
What Makes Bitwig Studio GREAT? BitWig Dec 19, 2019
Loading...