chopping up breaks

Discussion in 'Live' started by Gyro Gearloose, Jul 9, 2019.

  1. Gyro Gearloose

    Gyro Gearloose Platinum Record

    Joined:
    Jul 8, 2019
    Messages:
    534
    Likes Received:
    250
    live is best for that and this video tut is best...I am so glad someone showed me this video

    PROPER PROPER
     
  2.  
  3. santillana

    santillana Kapellmeister

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    40
    Great video, but let me tell you 35 minutes to chop a breakbeat seems long, just drag any sample into simpler and he will slice it up for you within seconds.

    If you have push this method its even faster as you can zoom ( without push too btw ) an adjust the slice point.

    Maschine software does it to. I rather have my breaks aliced up in the keybaord so it can be re promgrammed anytime.

    Ah forgot that logic does this with 1 command btw it also slices AUDIO of any given sample into transsient in just 1 command too

    Studio one does it pretty well too.

    Many options same thing, just make sure tune is good

    Best
     
  4. Gyro Gearloose

    Gyro Gearloose Platinum Record

    Joined:
    Jul 8, 2019
    Messages:
    534
    Likes Received:
    250
    yeah but his method sits perfect on sero point and where he wants it...all the automated stuff doesnt sit perfect or at least some of the content.

    maschine ok yes...i can imagine a bit.

    i kno reason,fl and studio1 a bit but for such stuff and drums live it is for me...renoise comes to mind but i got no experience with it
     
Loading...
Similar Threads - chopping breaks Forum Date
anyone having the manual for stormbreaks,stormdrum,kompakt..intakt ? Software Jul 15, 2019
STORMBREAKS Software Mar 28, 2019
do you know some good midi drum breaks ? Working with Sound Feb 1, 2019
Bitcoin Breaks the $11000 Mark Lounge Nov 29, 2017
MacOS Sierra Breaks Popular Keygens, Pirate Finds Fix Lounge Sep 29, 2016
Loading...