Change mono to poly...

Discussion in 'Kontakt' started by Ellin, Sep 24, 2020.

  1. Ellin

    Ellin Ultrasonic

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    119
    Likes Received:
    39
    Location:
    Italy
    Hi all! Some libraries (i.e. Lo-Fi Glow) contains mono instruments. There is a way or command in Kontakt to change it in poly?
     
  2.  
  3. thomas78

    thomas78 Noisemaker

    Joined:
    Apr 15, 2020
    Messages:
    19
    Likes Received:
    6
    just try the korg mono/poly... :rofl:
     
    • Funny Funny x 2
    • Dislike Dislike x 1
    • List
  4. Krugen

    Krugen Member

    Joined:
    Jul 31, 2020
    Messages:
    20
    Likes Received:
    9
    if they're sampled in mono, the only way you can make them stereo is with an artificial stereomaker.
    The result isn't that great, though (I personally don't like it)
     
    • Like Like x 1
    • Funny Funny x 1
    • List
  5. Moogerfooger

    Moogerfooger Rock Star

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    742
    Likes Received:
    410
    Depends on the patch... Some use scripts that force it to be mono. Others you can simply change the Max polyphony, also you might have to change the Voice groups... It can be done. Just might have to dig under the hood a little.
     
    • Like Like x 2
    • Agree Agree x 1
    • List
  6. recycle

    recycle Audiosexual

    Joined:
    Nov 13, 2013
    Messages:
    866
    Likes Received:
    582
    Location:
    motherboard
    I guess he's talking about playing more notes at the same time (polyphony), that's not releated to stereo image.
    There are cases where the patch has a switch mono/poly, but as @Moogerfooger says, sometimes button is missing: that depends on how the programmers intend the patch to be used. With a little knowledge of Kontakt options, you can succeed to have polyphony even if the patch is not programmed to do so
     
    • Like Like x 3
    • Agree Agree x 1
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  7. Krugen

    Krugen Member

    Joined:
    Jul 31, 2020
    Messages:
    20
    Likes Received:
    9
    you are right, I didn't read correctly. my mistake
     
  8. Ellin

    Ellin Ultrasonic

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    119
    Likes Received:
    39
    Location:
    Italy
    Can you give me some suggestions?
     
  9. Who Me

    Who Me Kapellmeister

    Joined:
    Dec 21, 2015
    Messages:
    134
    Likes Received:
    65
    Duplicate the instrument twice in the multi so you have 3 copies.

    Then either transpose the 2nd & 3rd instrument to other notes to play a chord, or use a script to transpose or limit what notes play.
     
    • Like Like x 1
    • Creative Creative x 1
    • List
  10. recycle

    recycle Audiosexual

    Joined:
    Nov 13, 2013
    Messages:
    866
    Likes Received:
    582
    Location:
    motherboard
    it is all in the scripting. Sometimes I use a female voice patch (originally legato) in poly: what I do is open the script editor and just click “bypass”.
    This method works for me but I’m sure there is a more elegant way to do that.
     
Loading...
Similar Threads - Change mono poly Forum Date
Any simple plugin to change signal to mono?? Software Apr 11, 2020
Omnisphere startup patch change Omnisphere Sep 5, 2020
Xfer Serum v1.3.0b6 Changelog? Software Sep 4, 2020
Which Song Made you Drop Everything and influenced a Change to your Life! Music Aug 26, 2020
Exchange of licensed plugins Software Aug 14, 2020
Loading...