Anyone have AZ blocked by Kapersky?

Discussion in 'Internet for Musician' started by Olymoon, Jan 8, 2022.

  1. Olymoon

    Olymoon MODERATOR Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Messages:
    4,652
    Likes Received:
    3,371
    HI
    Kapersky have been reported as blocking AZ sister site.

    I need more testimony from members using Kapersky.

    Please, this is a technical matter, avoid off topic comments.

    Thanks in advance for your testimonies.

     
    • Like Like x 3
    • Interesting Interesting x 3
    • List
  2.  
  3. Chichan

    Chichan Member

    Joined:
    Aug 23, 2021
    Messages:
    21
    Likes Received:
    16
    Hi Olymoon, as you already know, I'm experiencing this issue but I thought I'd provide some details if it is helpful to others.....

    Regardless of which browser I use, I get the following message when trying to access the sister site:

    "This site can’t be reached
    The web page at 'sister site' might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.

    ERR_HTTP2_PROTOCOL_ERROR"

    Note, I redacted the sister site address in the above message as I'm not sure if I'm supposed to reveal it here!

    If I temporarily disable Kaspersky then the issues goes away. Re-enable Kaspersky and the issues returns. This scenario is 100% reproduceable.

    I'm sure I could add the sister site to Kaspersky's network address whitelist but I wanted to know the where this issue lies before I start fiddling with settings.

    Not exactly sure when this issue started but it's been the case for at least three days. It could have been longer as I wasn't trying to access over the Christmas period.

    I should also add that Kaspersky, on the whole, is very light touch and hasn't caused any similar issues in the 10 or so years I've been using it so I'm not sure why it's suddenly targeted the sister site.
     
  4. halfman73

    halfman73 Producer

    Joined:
    Jul 8, 2020
    Messages:
    158
    Likes Received:
    131
    I had that problem in Kaspersky Cloud. Had to add the sister site to trusted addresses
     
    • Agree Agree x 1
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  5. jennyblack

    jennyblack Rock Star

    Joined:
    Nov 24, 2013
    Messages:
    340
    Likes Received:
    371
    I also had It a couple of days ago.
     
  6. athan_sg

    athan_sg Newbie

    Joined:
    Feb 9, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Location:
    greece
    I'm experiencing this issue at list 3 weeks, although about 10 days ago, the site was loading properly for 2-3 days. But the issue returned
     
  7. Alexander Foxx

    Alexander Foxx Member

    Joined:
    Jun 9, 2018
    Messages:
    42
    Likes Received:
    11
    Same here, i found a solution using tor browser
     
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  8. Djord Emer

    Djord Emer Rock Star

    Joined:
    Sep 12, 2021
    Messages:
    379
    Likes Received:
    300
    Yes, I have to pause Kaspersky everytime I visit sister site because even after I included the website on my exception list it just continues to block it. Can confirm it.
     
  9. pratyahara

    pratyahara Platinum Record

    Joined:
    Jun 23, 2020
    Messages:
    542
    Likes Received:
    250
    I am a NOD32 user, but for several days on many occasions I must retry when trying to enter sister site because I get redirected to some (most likely) virus spreading site like this
    [07-Jan-22 7:47:30 PM;//kwwinyvxxzsm***.com; (I omitted the last three characters)]
     
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  10. m5g

    m5g Ultrasonic

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Messages:
    58
    Likes Received:
    36
    yep. must add it to exclude list
     
  11. Aya

    Aya Noisemaker

    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    21
    Likes Received:
    5
    I had the issue too. I heard one of the forum member said that adding AZ to whitelist of Kaspersky would fix the matter. Following him and the problem has gone, at least in my case. But this is not a fundamental solution, right?
     
  12. holdup13

    holdup13 Ultrasonic

    Joined:
    Aug 1, 2020
    Messages:
    57
    Likes Received:
    26
    Location:
    Norway
    Yes. I've been using sister site for about two years, but only recently (few weeks ago) has Kaspersky started blocking sister site.

    The following message appears if sister site is not whitelisted:
    [​IMG]

    I also want to add that many times, this really annoying message appears when going backwards:
    [​IMG]

    Interestingly enough, the 2nd one has been occurring less frequently ever since I whitelisted sister site in Kaspersky. Nonetheless, it's still happening.
     
  13. duskwings

    duskwings Platinum Record

    Joined:
    Jul 26, 2011
    Messages:
    942
    Likes Received:
    161
    it happened to me a couple of weeks ago, i added the site to the exclusions
     
    Last edited: Jan 8, 2022
  14. cripple9

    cripple9 Ultrasonic

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Messages:
    41
    Likes Received:
    26
    Location:
    USA
    It's been happening to me for a while. It was back to normal for a few days, but started getting blocked again a couple days ago. If I add it to trusted addresses it will work fine. It will continue to work even after removing from the trusted list as long as I don't clear my browser data.
     
  15. rEmaker

    rEmaker Ultrasonic

    Joined:
    Dec 24, 2020
    Messages:
    72
    Likes Received:
    25
    YES
    Kapersky does block it yes
     
  16. Bennett.Jackson

    Bennett.Jackson Kapellmeister

    Joined:
    Sep 17, 2015
    Messages:
    104
    Likes Received:
    52
    Just taking a guess, but I'd think it more likely that it's an advertiser on the other site and not the site itself. I've been seeing problems going to sister site for awhile now and they all look like its some third party interference.
     
  17. alexbart

    alexbart Kapellmeister

    Joined:
    Mar 17, 2013
    Messages:
    93
    Likes Received:
    59
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  18. softice

    softice Kapellmeister

    Joined:
    Sep 19, 2021
    Messages:
    105
    Likes Received:
    72
    jj
     
    Last edited: Aug 12, 2022 at 3:03 AM
    • Agree Agree x 3
    • Like Like x 1
    • Love it! Love it! x 1
    • List
  19. Chichan

    Chichan Member

    Joined:
    Aug 23, 2021
    Messages:
    21
    Likes Received:
    16
    Hi, thanks for the detailed input.

    I may be wrong on this but I'm not sure Kaspersky is actually flagging the sister site as malicious. As you can see from the second message in this thread, the error message is more mundane. From what I can remember, if you try to access a site that Kaspersky has flagged as malicious it will warn you about this and specifically inform you that the site is potentially malicious. There are no such messages / warnings when trying to access the sister site, it just seems to block network access. Not sure if this helps or not but thought I'd mention it anyway.
     
    • Interesting Interesting x 1
    • List
  20. @BoW@

    @[email protected] Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2021
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I am using the latest version of kaspersky antivirus KAV 23.3 and it has been weeks since I have been able to access the sister site "unable to reach this page ERR_HTTP2_PROTOCOL_ERROR". I use edge chromium but I get the same result from firefox or chrome. I have tried to exclude the site from any protection and control, but the result is the same.
     
  21. Strat4ever

    Strat4ever Platinum Record

    Joined:
    Aug 17, 2019
    Messages:
    338
    Likes Received:
    219
    kaspersky isn't the only one blocking sister and other sites iObit malware fighter also gave me problems.
     
Loading...
Similar Threads - Anyone blocked Kapersky Forum Date
Anyone else missing the AMEK EQ 250 TMT function? Software Today at 6:59 AM
Can anyone please share decent Kuassa presets? Software Aug 4, 2022
does anyone use Izotope Tonal balance? Working with Sound Aug 2, 2022
Does anyone have the old Roli Connect Installer? Software News Jul 30, 2022
Does anyone ReWire Ableton Live into another DAW, such as Cubase? Live Jul 27, 2022
Loading...