Active Members Only: Kontakt Problems with Windows? Please Post Here!!!

Discussion in 'Kontakt' started by Introninja, Jan 23, 2014.

  1. The Koala

    The Koala Ultrasonic

    Joined:
    May 13, 2014
    Messages:
    52
    Likes Received:
    32
    Hello everybody!

    I have a problem that I can't resolve from my Kontakt 5.3.1, and this is why I registered on this forum. I never use legit version of Kontakt, and same for libraries.
    My problem is typical, Kontakt doesn't want to load my library (8Dio Plucked Grand Piano) and write on the screen: "This patch is encrypted and cannot be loaded unless the respective Library is registered properly". So, what I tried was:
    - Delete all the Plucked Grand Piano files with regedit.exe (in local machine, include something like "wow64node" and in current user too).
    - Delete the files, reinstall it.
    - Use the standalone version of Kontakt instead of the vst in FL studio.
    - Search during hours for this issue.
    - Make a thread here :)
    In the 8dio Plucked Grand Piano folder, I have a custom .nicnt file, the wallpaper.png, the Documentation folder (useless), the Instruments folder, the Sample folder, Plucked Grand_info.nkc and Plucked Grand_info.nkx.

    Instruments:
    FX:
    -Basic_Grand_Dulcimer.nki
    -Hammered_Grand_WetSpin.nki
    -Many other .nki files...
    -Hammered_Grand_Piano.nki
    -Other .nki files...

    Samples:
    -Plucked Grand_001.nkc
    -Plucked Grand_001.nkx
    -Plucked Grand_002.nkc
    -Plucked Grand_002.nkx

    So it's all here, nothing more. Thank by advance if someone can answer :D
    PS: French power! So I did some mistakes... I can also give you the .nicnt file.
     
  2. Introninja

    Introninja Audiosexual

    Joined:
    Dec 10, 2013
    Messages:
    1,536
    Likes Received:
    815
    Location:
    Location Location
    Delete all the locations again(Start Fresh)

    Delete the custom .nicnt & Move the wallpaper.png to your documentation folder

    Add the library to kontakt , and it will work

    Yep that easy.. :wink:

    Ps. I requested new members not to PM me :excl: I will get to you in a timely manner...Do you really want to be on my ignore list?
    Consider this your first & last Warning.. Thank You
     
  3. oztedoz

    oztedoz Newbie

    Joined:
    May 14, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    G'day and thanks for this forum - first post for me. Having a problem with Kontakt 5.3.0.6464 using sustain pedal. In project sam orch essentials using sustain pedal causes sustained notes not releasing when sustain pedal is raised to off position. I've tried other sustain pedals but Problem still occurs -only with this program and engine combo. DAW: Studio one v2. Has anyone encountered this? Thanks in advance for any enlightenment.
     
  4. PouyaDH

    PouyaDH Noisemaker

    Joined:
    Apr 14, 2014
    Messages:
    33
    Likes Received:
    4
    Location:
    City of Angels. nobody's an angel here, tho ;)
    Hi everyone
    I'm new here. :) and I try to make things as much brief as possible.

    I bought the K9U, and since then have been trying to find a way for both my "legit & cracked kontakt (R2R V5.2.1)" to work together till I came across this: (very helpful post)

    http://audiosex.pro/index.php?/topic/9652-cracked-vs-legitmate-explanation/page__p__62183__hl__%2Bkontakt+%2Bcracked__fromsearch__1#entry62183

    here was mentioned to: rename both kontakt 'dll and EXE' files and copy/paste the dll file to the VST directory and the EXE file to desktop and use the EXE as stand alone to add your cracked/illegitimate libraries

    I did so but encountered a problems:

    Opened the cracked kontakt to add my illegitimate library. all the libraries (came with K9, including the illegitimate one) were already added. tried to remove the libraries that came with K9, to keep things clean & separated. BUT THE LIBRARY I REMOVED FROM THE CRACKED KONTAKT IS ALSO REMOVED FROM MY LEGIT KONATKT LIBRARY TAB AND CAN NO LONGER ADD IT BACK

    It gives the infamous/evil error NO LIBRARY FOUND. :wow:

    I uninstalled the whole thing. deleted kontakt and its library from registry, installed it back and still the removed library is not addable.
    I searched the forum, the solutions like RUN KONTAKT AS ADMINISTRATOR or TRYING TO SEE IF A NKC FILE IS MISSING AND MAKING ONE doesn't work.

    somehow I've managed to cripple my kontakt, can't seem to be able to add ANY library to it AT AAAALLL.

    I know it's a head pounding klishe issue, but I haven't been able to find anything on this specific issue, neither here nor the outside internet world.

    any idea or help is really appreciated :)

    thank you
     
  5. Introninja

    Introninja Audiosexual

    Joined:
    Dec 10, 2013
    Messages:
    1,536
    Likes Received:
    815
    Location:
    Location Location
  6. PouyaDH

    PouyaDH Noisemaker

    Joined:
    Apr 14, 2014
    Messages:
    33
    Likes Received:
    4
    Location:
    City of Angels. nobody's an angel here, tho ;)
    :))) love the picture
    thank you, I saved the thread, will do the step by step removal tomorrow after work. hopefully it'll be back to normal.
    I'll post about the result :)
     
  7. Bunford

    Bunford Rock Star

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Messages:
    1,057
    Likes Received:
    396
    Location:
    Wales
    Hi,

    I am using the latest Kontakt 5.3.1 on Windows 8.1. I am having issues with a couple of libraries.

    All of the acini samples libraries have added ok via "add library" with the nicnt file I created using LibDropper. however, for come reason, CineBrass Pro keeps disappearing from the library tab on Kontakt when I restart. I have followed your instruction to delete registry etc but it is still happening.

    also, I have a few libraries where the library has been "added" fine but it says "??? (Library not registered)" at the info tab on the bottom and the patches bring up the encrypted and needs to be registered error.

    Any ideas to fix these?
     
  8. Introninja

    Introninja Audiosexual

    Joined:
    Dec 10, 2013
    Messages:
    1,536
    Likes Received:
    815
    Location:
    Location Location
    Cool let me know :wink:

    CineBrass PRO.nicnt
    http://www65.zippyshare.com/v/64757983/file.html

    which libraries are giving you trouble?
     
  9. Bunford

    Bunford Rock Star

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Messages:
    1,057
    Likes Received:
    396
    Location:
    Wales
    Cheers for this. Same problem with this nicnt.

    The other library i am having issues with is Berlin Woodwinds.
     
  10. Introninja

    Introninja Audiosexual

    Joined:
    Dec 10, 2013
    Messages:
    1,536
    Likes Received:
    815
    Location:
    Location Location
    I wrote this awhile for a member:

    Okay i Fixed the problems For both MAC & PC, Delete the following from each folder
    CineBrass Core.nicnt
    CineBrass CORE_info.nkc
    Cinebrass Core_info.nkx
    CineBrass15.nkc
    CineBrass15.nkr
    ==================================
    CineBrass PRO.nicnt
    CineBrass PRO_info.nkc
    CineBrass PRO_info.nkx
    CineBrassPro15.nkr
    CineBrassPro15.nkc

    For this to work correctly you must do a full cleanup(fresh Start)
    Delete the following Locations for PC
    ————
    Registry:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Native Instruments\Cinebrass
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Native Instruments\CineBrass CORE
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Native Instruments\CineBrass PRO
    ====
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Native Instruments\Cinebrass
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Native Instruments\CineBrass CORE
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Native Instruments\CineBrass PRO
    ====
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Native Instruments\Content
    k2lib0747=Cinebrass
    k2lib0748=CineBrass PRO
    (Delete anything named Cinebrass, all of them must be deleted)Very important!!!!
    ----------------------------
    Folder location:
    C:\Program Files\Common Files\Native Instruments\Service Center\
    CineBrass CORE.xml
    CineBrass PRO.xml
    Cinebrass.xml
    ======================================
    Delete the following Locations for MAC
    ---
    Macintosh HD > Library > Preferences > com.native-instruments.*Cinebrass*.plist
    Macintosh HD > Library > Preferences > com.native-instruments.*Cinebrass Pro*.plist
    Macintosh HD > Library > Preferences > com.native-instruments.*Cinebrass Core*.plist
    -----------------
    Hard Drive's Preferences folder
    You will need perfsetter or plistpro to open and delete the cinebrass info inside
    Macintosh HD > Library > Preferences >com.native-instruments.Content.plist
    --------------------
    Macintosh HD > Library > Application Support > Native Instruments > Service Center
    Cinebrass.xml
    Cinebrass Core.xml
    Cinebrass Pro.xml
    ======================================
    Now Download & Extract these to their library folder
    http://peeplink.in/007d42810916
    Cinesamples CineBrass CORE
    Cinesamples CineBrass PRO
    -------------------
    Open kontakt,
    click the Libraries Tab, then
    click Add Library Tab, then
    add both libraries one at a time
    Your Done..Now get back to producing

    Which version of Berlin Woodwinds? 1.1/1.6
     
  11. The Koala

    The Koala Ultrasonic

    Joined:
    May 13, 2014
    Messages:
    52
    Likes Received:
    32
    Introninja/Kontakt Guru, sorry for reacting a bit later.

    I did exactly what you said, it worked perfectly. One question, one answer, impossible to do more basic :D
    You're a master with Kontakt!

    PS: Did I pm you? If it's the case, I apologize, with my bad english and the fact I'm new, I didn't want to send it at all.
     
  12. Bunford

    Bunford Rock Star

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Messages:
    1,057
    Likes Received:
    396
    Location:
    Wales
    That fixed it. Cheers! :wink:

    I have Berlin Woodwinds 1.1. But am now downloading 1.6 so see if that will fix it first *yes*
     
  13. Introninja

    Introninja Audiosexual

    Joined:
    Dec 10, 2013
    Messages:
    1,536
    Likes Received:
    815
    Location:
    Location Location
    Excellent :bow:
     
  14. PouyaDH

    PouyaDH Noisemaker

    Joined:
    Apr 14, 2014
    Messages:
    33
    Likes Received:
    4
    Location:
    City of Angels. nobody's an angel here, tho ;)
    It didn't work :(
    same evil error, no libraries found !!!

    I did delete all the directories you mentioned in that forum, don't know what's going on !!!!!! :(
     
  15. Introninja

    Introninja Audiosexual

    Joined:
    Dec 10, 2013
    Messages:
    1,536
    Likes Received:
    815
    Location:
    Location Location
    i do lol, i'll let you know soon
     
  16. ovalf

    ovalf Platinum Record

    Joined:
    Feb 27, 2012
    Messages:
    890
    Likes Received:
    216
    Location:
    Brazil
    man, this is really supperb!
    Many candies indeed! :wow:
    I usually do all of these custom libs but when I have almost 400 wallpapers the time consuming with errors with new versions of kontakt were insane.
    Libs changing position, overlaping k2libxxxx numbers, so I quit and not regreet. :grooves:
    without native browser I also have back a precious spacein my monitors.
    Today I only use the encrypted ones and use the finder to search, load and navigate (much better).
    So I think that you must warn people that start put wallpaper for all libs. For example: how to choose a k2libxxxx number that will never be used by an encrypted lib? :snuffy:
    I remember when Native change the kwlibxxxx from 4999 to 999, what a pain...what to expect from the wisers of native? :dunno:
    needless to say that this post is a never ending job :excl:
    I am on mac most of the time :grooves:
    EDIT
    DAMN Update...
    I also forgot a bit trouble (esplecially with lots of wallpapers)
    I installed kontakt 5.31 just to test some news libs and the wallpapers change position and kontakt wants to add intalled libs again each time I Open.
    Only masoquists wants this to fix each update... :(
     
  17. Iomegaman

    Iomegaman Newbie

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ok I apologize beforehand for being such a newb, but I have spent two entire days trying to sort this out, found this forum and it seems like you guys know your stuff...my problem is with the Evolution Series World Percussion 2.0...I have deleted, reg-edited and followed instructions til I am blue, I did find the "single series" loader and wallpaper but the link to the loader is "fail" check back later for several hours now...but I do manage to get this huge library into the load, but I get the "this patch is encrypted" error, even though the instruments and multis show in the sample library...any help would be appreciated...

    thanks in advance, sorry to be such a greenhorn but some of the editing techniques here are rather advanced...

    If anyone needs info on building actual vintage audio gear and preamps...I can help, but this code stuff id way over my head...
     
  18. Introninja

    Introninja Audiosexual

    Joined:
    Dec 10, 2013
    Messages:
    1,536
    Likes Received:
    815
    Location:
    Location Location
    Welcome to Audiosex :wink:

    A.4
    Click the Start button(Windows Icon on the bottom left of your screen)

    Type or copy this in the search box: regedit
    Delete all of the following locations from your registry
    (Note: some of them might not be there, that's good!!)
    ————
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Native Instruments\World Percussion 2
    ====
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Native Instruments\World Percussion 2
    ====
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Native Instruments\Content
    (Delete anything named World Percussion 2, all of them must be deleted)Very important!!!!
    —–
    Folder location:
    C:\Program Files\Common Files\Native Instruments\Service Center\World Percussion 2.xml

    Download this .nicnt move it to the library folder, delete your old one

    World Percussion 2.0.nicnt
    http://www29.zippyshare.com/v/42802484/file.html

    Make sure there's no wallpaper.png
    Now re-add the library in Kontakt, load a patch after it works, add your custom wallpaper or keep the default one
    ====================================================
    Your Done :wink:
     
  19. Iomegaman

    Iomegaman Newbie

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ok...I really do not know what to say...except THANKS!!!!

    I hope i don't sound stupid but I spent a good 10 hours researching, tweaking and generally pulling my hair out and in 15 minutes (admittedly after a few tries until I followed your instructions EXACTLY) I was finally able to get it to load and all that remained was reconciling the folder locations...you are a Guru for sure...you have no idea how much I appreciate this...!
     
  20. Introninja

    Introninja Audiosexual

    Joined:
    Dec 10, 2013
    Messages:
    1,536
    Likes Received:
    815
    Location:
    Location Location
    No worries i'll send you the the bill :rofl:


    P.s It would be nice to see around here, everyone has potential in their blood, well excerpt me as i a robot from KingKOntaktness :bleh:
     
Loading...
Similar Threads - Active Members Kontakt Forum Date
Active Members Only: All Mac related Problems with Kontakt Kontakt Jan 14, 2014
(For active members only) Nuraphone hands-on review Soundgear Apr 3, 2018
Active members only - 3 MONTH uploaded coupon UL.to Coupons May 11, 2015
Active Members ONLY. Uploaded.to 48hrs Coupon UL.to Coupons Jan 7, 2015
Topo - Teatris Show 060,Active Brand 104,Mcast 113 DJ Mixsets Dec 27, 2018
Loading...