Active Members Only: Kontakt Problems with Windows? Please Post Here!!!

Discussion in 'Kontakt' started by Introninja, Jan 23, 2014.

  1. esteban

    esteban Newbie

    Joined:
    Jun 22, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    [QUOTE = "LordMustang, publicación: 320084, miembro: 37611"] Hola chicos,

    Tengo un problema con la biblioteca Action Strikes. Estoy ejecutando Kontakt versión 5.6.5. Puedo agregar la biblioteca muy bien a Kontakt, pero cada vez que intento cargar un instrumento, se cuelga. La versión VST bloquea mi DAW completa, la versión independiente se cuelga sola.

    He intentado limpiar la carpeta appdata de Kontakt, pero eso no ayuda. Tanto la versión independiente como la VST siguen bloqueándose. También traté de cargar un instrumento directamente, sin agregar la biblioteca. Todavía se estrelló.

    Estoy un poco sin ideas. Alguien sabe lo que podría causar esto? Mi mejor opción sería que mi Kontakt sea demasiado nuevo para la biblioteca. pero lo dudo

    Gracias [/ QUOTE]
    tienes una versión potable o instalada de kontakt y que versión posees ?
     
  2. bdbr

    bdbr Newbie

    Joined:
    Feb 4, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Got Kontakt working on my PC with portable 6.0.2 but when I copied it to my laptop, I'm getting content missing and library not installed errors.

    https://imgur.com/NVgRtEW

    https://imgur.com/bo1QFp2

    The filepath for the libraries are exactly the same as my PC. I've tried deleting the portable and reinstalling and just re-doing it manually (I only have a few libraries) and it still won't work. Desperately been trying to get it work on the laptop but nothing I do can help it :'(

    Anybody have an idea how to get it working ?
     
  3. oxidius

    oxidius Newbie

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hey, just reinstalled my setup about nearly 2 years off from being on the road.

    I'm noticing something weird I never experienced before.

    When I change the focus from a kontakt vst instance to another one in my DAW, everything freezes and it takes from 5sec to 30sec until the patch UI shows up and I'm able to do anything.

    I'm using kontakt 6.0.4 release but I'm getting the same thing with 5.8.1.
    My DAW is Studio one 4.1.3, but I also test in FL Studio 20 and got the same result.

    The instruments I'm using have been freshly batch-resaved and the libraries are on an SSD.

    I've searched and I did not manage to find someone with the same problem.

    Any clue?

    Edit: I also tried with the latest legit kontakt player 6.0.4 (R64) and I get the same result (the library are in demo mode)
     
    Last edited: Mar 1, 2019
  4. oxidius

    oxidius Newbie

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Alright, so removing libraries from the manage library view is helping.

    So I guess it's a data hoarding problem, I have too much libraries added? Still weird.
     
  5. homer_simpson

    homer_simpson Kapellmeister

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Messages:
    176
    Likes Received:
    41
    Location:
    Poland
    there is not a such thing like "too much libraries"!!! :D

    8TB here :disco: and is growing
     
  6. oxidius

    oxidius Newbie

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    I'm currently a bit over 13TB here haha
     
  7. Gizmoz

    Gizmoz Kapellmeister

    Joined:
    Oct 20, 2018
    Messages:
    84
    Likes Received:
    60
    Hi everyone,

    One week of research, and still no solution.

    I'm on Win10 x64 r1809.
    I installed Xosphere 2 to try it out on Kontakt Portable 6.0.4.
    I installed the presets (nka files) in Kontakt604P\UserData\User Content\Kontakt
    Everything worked fine the first day.

    Then my motherboard died.

    I replaced my mobo and made a fresh re-install of Windoze.
    I placed K portable on C: (root, not in protected area like program files) to take advantage of my SSD.
    And to be sure, I changed permissions to total control on the whole K portable folder.

    But, presets from Xosphere didn't showed up in the GUI.

    I placed K portable on another drive > same problem
    I used the edit panel, then instrument options to show (or even create) the presets path (and place them there) > no presets to be seen
    I renamed folders, tryed to load nka files directly from the browser or explorer > still invisible.
    Then I tried fresh K6 v602 and v603 > same thing

    I tried some incantations, put a candle in the first church nearby, prayed Allah, Zarahoustra, St Jobs, Saint B. Gates and even Chthulhu.
    (now my keyboard is full of green slime).
    I even called E Musk, but I have to buy a Tesla before I can get support ticket, Aaarghhhh.
    Finally, I painted a preset directly on my screen, looks nice, but so far this library is (very) limited (soundwise).

    Joke aside, if some good soul with a real brain have any idea . . . ?


    Edit:
    I found a workaround:
    I installed the K604 symlink version, the presets are available in this release.
    (but I keep the portable one for other libs)

    Problem solved.
     
    Last edited: Apr 25, 2019
  8. ballinthejack

    ballinthejack Newbie

    Joined:
    Jan 27, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Win 7- sp1 x64 ult.
    Kontakt 6.1 standalone, Studio One 4.1.4
    I can't find an Add Library GUI app. Not the 'add library' button in Kontakt, but the app with the GUI for loading all types of libraries including self-made... any ideas? What am I missing here? Is it a hidden app, or is it just gone? I uninstalled 5.8.1 then put in 6.1.
    Thanks, good people.
     
  9. Gizmoz

    Gizmoz Kapellmeister

    Joined:
    Oct 20, 2018
    Messages:
    84
    Likes Received:
    60
    In K portable 's folder you'll find a Helper folder
    Inside there's a Library Manager Folder, and inside this one, the Library Manager executable

    I hope that's what you've looked for.
     
  10. ballinthejack

    ballinthejack Newbie

    Joined:
    Jan 27, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks Gizmoz. I'm using standalone and VST 6.1 Nothing in program files\native instruments\kontakt\ but docs folder and the Kontakt.dll
    Somewhere else to look?
     
  11. Demon

    Demon Producer

    Joined:
    Mar 13, 2014
    Messages:
    661
    Likes Received:
    112
    Location:
    Melbourne, Australia
    Hello Audiosexers, long time no see!

    I have a problem and I hope someone can help me. I am trying to install Kontakt 6 v6.1.0 STANDALONE, VSTi, AAX x86 x64
    Everything goes well during the setup, choosing folders, etc. But then, while installing, it gives me an error saying:

    "The specified path is too long: C:\Program Files\Common Files\Native Instruments\Kontakt\Database".

    Nowhere during the installation was this path mentioned or chosen. I know that the path is not very long as there are lots of folders and subfolders in that location, so I find the error message really odd.

    Could any one help me with this pretty please?

    I have Kontakt 5 still installed, should I uninstall it? I really don't want to, unless I have to (I have tons of libraries already there and all setup). But I will uninstall it if that is the solution.

    Many thanks in advance for your time.
     
Loading...
Similar Threads - Active Members Kontakt Forum Date
Active Members Only: All Mac related Problems with Kontakt Kontakt Jan 14, 2014
(For active members only) Nuraphone hands-on review Soundgear Apr 3, 2018
Active members only - 3 MONTH uploaded coupon UL.to Coupons May 11, 2015
Active Members ONLY. Uploaded.to 48hrs Coupon UL.to Coupons Jan 7, 2015
[Help] Problem Add Library Kontakt 6 v1.0 not actived Kontakt May 28, 2019
Loading...