Ableton 9.7 - "Media files are missing" box is possessed!

Discussion in 'Live' started by howzit, Nov 11, 2016.

  1. howzit

    howzit Newbie

    Joined:
    Jun 12, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Just installed 9.7 from sister site on Mac running Sierra (10.12.1).

    The orange info bar at the bottom constantly shows "Media files are missing. Please click here to learn more."

    Thing is, when I click, I get the File Browser with nothing in the list. Spooky.

    Any ideas?
     
  2.  
  3. Gnib

    Gnib Producer

    Joined:
    Mar 29, 2013
    Messages:
    264
    Likes Received:
    120
    Location:
    Amsterdam
    Just a wild guess, since I have the legal version.
    Have you tried hitting the save button in the supposedly missing files screen?
     
  4. howzit

    howzit Newbie

    Joined:
    Jun 12, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Tried but no luck. It does nothing.
    Thanks for replying. :wink:
     
  5. fraifikmushi

    fraifikmushi Rock Star

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    1,396
    Likes Received:
    482
    This usually happens if you're opening a project and Live cannot find files (samples/m4l devices) referenced to in the project.
    If the file browser shows up empty it means Live can't find a candidate to replace the files.
    If you click on the orange bar, there should a window open up on the right side of the screen where you can manually point live to the missing files. Is that not happening?
     
  6. Alpha0ne

    Alpha0ne Kapellmeister

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    488
    Likes Received:
    73
    Check also your file folder and library settings in the preferences. It can also happen as @fraifikmushi (haha was für ein Nick) said if ableton cant find the appropriate files in their folders. Maybe you moved your samples to another drive folder etc.
     
  7. howzit

    howzit Newbie

    Joined:
    Jun 12, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Got it! Went to /Users/howzit/Library/Preferences/Ableton/Live 9.7 and deleted Library.cfg. Must have had bad paths somewhere. All good now.

    Thanks for the feedback everyone.
     
Loading...
Loading...